Ce și cine se află în spatele “Dezbinării românilor?!”

350

foto predo 2Obrăznicia și tupeul cu care portocaliii și ciracii lor din arcul guvernamental tot încearcă să arunce pisica moartă în ograda opoziției au secretelor. Cele petrecute la Iași și la Focșani, de Ziua Unirii Principatelor, au lămurit lucrurile.

Oricine știe că de mai bine de jumătate de an, ori de câte ori iese în public, președintele Traian Băsescu are parte nu de o baie de mulțime, ci de huiduieli și fluierături. Anul trecut a fost la fel, dar semnalul îl dăduse un gorjean aflat pe 15 august 2009, de Sfânta Marie Mare, la hramul Mănăstirii Tismana, care a avut curajul să-l apostrofeze pe cel ce se crede Zeus!

Geaba se preface că știa ce-l așteaptă la Iași, că Traian Băsescu tot s-a dus ca să strice sărbătoarea. Nu vi se pare ciudat cum același ins cu obligații protocolare de reprezentare a absentat la Ziua Națională a României -1 Decembrie? Cum la fel de ciudată este cererea maghiarimii ca Ziua Națională a României să fie schimbată! Lăsăm la o parte faptul că aceia care nu era zi de la Dumnezeu în care să nu apară și să ne spună ceva din puțul gândirii lor – primul ministru Emil Boc și liderii UDMR – s-au dat la fund? Cum ar veni, primul ministru Eml Boc stă închis, iar UDMR/ul exultă în tăcere la dezbinarea fără limite reușită de Traian Băsescu printre români! Străvezia alianță contra-naturii dintre PDL și UDMR a generat numai monștrii, încât unii afirmă că guvernarea Băsescu-Boc ar fi chiar Guvernul maghiarizării României! În fond, dacă analizăm, cam tot ce-a promis președintele Traian Băsescu UDMR-ului s-a întâmplat. Legea Educației este doar cea mai recentă dovadă. Vor urma larga autonomie a Ținutului Secuiesc și… surpriză – schimbarea Zilei Naționale a României. Ca să nu mai fie supărați aliații portocaliilor – UDMR, cum că, vezi Doamne, 1 Decembrie le-ar aduce aminte de Trianon.

Și acum să punem față/n față două evenimente și să vedem cum le-a tratat AGERPRES. Despre felul cum a fost întâmpinat președintele Traian Băsescu la Iași și la Focșani nu se suflă nicio vorbă. În schimb, arde subiectul Zilei Culturii Maghiare, sărbătorită sâmbăta trecută, la Oradea, în prezența ministrului culturii, Kelemen Hunor. Demnitar român al guvernării Băsescu-Boc, dar care demnitar nu s-a arătat la față de Ziua Culturii Naționale Române, pe 15 ianuarie!

Și ca să punem bomboana pe coliva băsesciano-maghiară, vom încheia cu un amănunt bizar de la Focșani. Un individ important, un fel de organizator, îi mărturisea șefului statului, Traian Băsescu, în auzul nației ce se afla la televizor în acele momente, că speră ca în anul viitor – 2012 ziua de 24 ianuarie să fie sărbătorită ca Ziua Națională a României. Nu-i așa că se cam leagă sforile trase de UDMR cu mâna lui Traian Băsescu?

Ion Predoşanu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here