CCR dă astăzi verdictul privind pensiile speciale. Update:: Decizie amânată

1235

Curtea Constituţională judecă astăzi sesizările făcute de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie referitoare la legea privind pensiile de serviciu și legea privind cumulul pensiei cu salariul, adoptate de Parlament în luna iunie.

Proiectul vizează pensiile speciale ale magistraţilor, militarilor, diplomaţilor, funcţionarilor parlamentari, personalului Curţii de Conturi, aeronautic. Proiectul nu prevede desfiinţarea acestor pensii, ci trecerea treptată la pensii pe bază de contributivitate până în 2043.

Update: CCR a amânat miercuri decizia pe legea pensiilor speciale, pentru data de 2 august şi pe legea cumulului pensie-salariu, pentru data de 21 septembrie, pentru lămuriri suplimentare, a anunţat instituţia.

2 COMENTARII

  1. Interesul poartă fesul. Nu-i prima dată când acest „cimitir al elefantilor” numit Curtea Constituţională a României (CCR) se comportă ca o institutie puternic politizată care prin actiuni anacronice a sabotat constant toate încercările de modernizare a societătii românesti. Spre exemplu, chiar anul trecut CCR decizia de neconstituţionalitate a legii prin care au fost eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor:
    (Vezi: https://romania.europalibera.org/a/pensii-speciale-constitutionale/31835970.html
    Astfel, parlamentarii și-au recăpătat privilegiile și pot să-i sfideze în continuare pe românii obișnuiți, care , după o viață de muncă au niste pensii de mizerie.
    Dar, dincolo de ticălosia CCR se află ipocrizia PSD care anul trecut a insistat ca proiectul lor de de lege privind desființarea pensiilor speciale ale parlamentarilor să fie cel adoptat. Acum PSD-istii sustin din nou că ei nu sunt de acord cu pensiile speciale pentru parlamentari si că vor repeta procedura ori de câte ori va decide CCR că este nevoie, până când, într-un final se va ajunge la rezultatul dorit. Ipocrizia este că prin aceste tergiversări si decizii de neconstitutionalitate parlamentarii beneficiază pe mai departe de pensii nesimtite. In plus, duplicitatea PSD este evidentă când se pronuntă categoric fără pensii speciale pentru parlamentari, dar fără sa faca acelasi lucru cu pensiile speciale ale primarilor care au fost introduse prin Codul Administrativ în timpul guvernului Dăncilă în anul 2019. Chiar dacă pensiile speciale ale primarilor nu au intrat niciodată în plată, legea fiind prorogată pe termen limitat, urmând ca după expirarea termenului de amânare să producă efecte. De aceea si in acest caz este nevoie de abrogarea legii.
    De data asta CCR a amânat luarea unei decizii în legătură cu modificările legii privind pensiile de serviciu şi cu legea privind cumulul pensiei cu salariul, până pe 2 august si respectiv pe 2 septembrie, pe motiv că sunt necesare lămuriri suplimentare, desi adoptatrea celor două acte normative reprezintă reforme obligatorii la care România s-a angajat pentru atragerea de ponduri europene pentru proiectele incluse in Planul National de Redresare si Rezilientă. Fără aceste „jaloane” există riscul pierderii unor transe importante de resurse financiare europene in conditiile in care România se află intr-un deficit bugetar excesiv.

  2. Verdict clar – legea e neconstituțională! Cel puțin în ce ii privește pe judecători, procurori, melitzieni și securiști!
    Doar neomarxistii globalisti, au pus laba pe justiție și la noi și chiar și în Istrael. Cum nu le convine vreo lege, „pac la razboiu”, la proces și castiga în justiție! Ca verdictul, chiar nedrept, pe fata masluit și ticălos, e aplicabil „deindata”. Peste tot, chiar si in SUA! La romani, doar dacă nu fuge din timp tovarasu’, prin Italia sau Anglia de exemplu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.