CCR: 800 de parlamentari își reprimesc pensiile speciale. Banii înapoi, pe ultimele 15 luni

2502

Au făcut o lege dar procedura nu a fost constituțională. Astfel parlamentarii își primesc pensiile speciale înapoi.

​Curtea Constituţională a României a decis, joi, că legea PSD prin care au fost eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor este neconstituțională. Cu șase voturi pentru și trei împotriva, judecătorii au decis ca aleșii să-și primească pensiile speciale înapoi.

Judecătorii Curții Constituționale nu au intrat pe fondul actului normativ, ci au declarat neconstituțională procedura prin care a fost adoptat proiectul de lege privind eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

Ei au constatat că legea este neconstituțională din cauza faptului că proiectul de lege a fost dezbătut și adoptat în regim de urgență de către Parlament deși procedura nu a fost declanșată oficial.

Potrivit Antena 3, decizia a fost luată foarte greu, cu ţipete auzite de presă dincolo de uşă. Daniel Morar, a plecat imediat după şedinţă. El a fost unul dintre judecătorii care au votat împotrivă, alături de Simina Tănăsescu şi de Livia Stanciu.

Ceilalţi şase judecători au admis sesizarea şi prin urmare cei peste 800 de parlamentari care în februarie 2021 beneficiau de pensii speciale îşi vor primi banii înapoi.