Cazul consilierilor PPDD de la Motru aprinde spiritele în PNL

202

Sentința recentă a Tribunalului Gorj, legat de excluderea celor patru consilieri municipali de la Motru, are repercusiuni la nivel naţional. Decizia judecătorului din judeţul nostru i-a pus deja pe jar pe aleșii locali care au profitat de Ordonanța 55/2014, act care a permis, timp de 45 de zile, ca primarii, președinții de consilii județene și consilierii locali și județeni să-și schimbe partidul. Sentinţa i-a trezit din somn şi pe liberali, principalii afectați de ordonanța traseiștilor, afirmându-se la nivel central că PNL-ul va depune plângeri penale și acțiuni în contencios administrative împotriva consiliilor județene și locale care nu pun în aplicare decizia CCR.

În Gorj, PP-DD și-a atacat în instanță foștii consilieri, care au plecat pe Ordonanța traseismului, și a reușit să obțină încetarea mandatelor acestora, cel puţin pentru cei patru din Motru. “Obligă pârâtul Consiliul Local Motru să emită hotărâri de consiliu local prin care să se ia act de încetare de drept a mandatului de consilier local al membrilor acestuia, respectiv: Petrișor Florentina, Colțatu Constantin, Petrescu Ilie și Răducu Ion şi declararea ca vacante a locurilor consilierilor în cauză”, se arată în decizia, recentă, a Tribunalului Gorj. Deşi aleșii locali mai au căi de atac, decizia Tribunalului a creat deja un precedent periculos pentru cei care au vrut să profite de controversata ordonanță, declarată neconstituțională de CCR.

Stroe îi pune şi pe liberalii din Gorj la treabă
Deşi doar PPDD a luat taurul de coarne, Robert Filip fiind cel care a cerut eliminarea traseiştilor din consilii, la nivel central, liberalii s-au hotărât şi ei să ia măsuri.
“De săptămâna trecută am luat decizia de a depune plângeri penale în cazul în care Consiliile Județene și Consiliile Locale refuză să pună în executare decizia CCR, fără să mai aștepte o hotărâre a Parlamentului. Următorul pas va fi darea în judecată”, a precizat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here