Cauzele corupţilor din Gorj, în topul ruşinii raportului pe Justiţie

100

DeschidereRomânia Curată a făcut topul dosarelor aflate pe rolul instanţelor de judecată de ani de zile şi care “aşteaptă” prescrierea. Acest top a fost făcut după apariţia raportului Comisiei Europene pe Justiţie. Printre cei arătaţi cu degetul ca fiind la un pas de a scăpa de pedepse ca urmare a prescrierii, se află Nicolae Mischie şi Ionel Manţog. Lista este, însă, completată cu alţi gorjeni.

Judecătorii au fost criticaţi în raportul de ţară pe Justiţie, ca fiind cei care îi ajută pe politicienii acuzaţi de corupţie să scape nepedepsiţi. Astfel oficialii europeni îşi exprimă motivele de îngrijorare, întrucât un număr semnificativ de cazuri importante în care sunt implicaţi demnitari aşteaptă rezolvarea în instanţă de peste trei ani de zile. Cei de la “România Curată” au întocmit un top al dosarelor care “aşteaptă” rezolvarea în instanţă până la… prescriere.

Mischie şi Manţog, lideri de… tergiversări

Acuzaţi că şi-au tergiversat cauzele până la prescriere, evident cu ajutorul judecătorilor, sunt doi gorjeni, numiţi “baroni” de jurnalişti. Unul care a fost, respectiv Nicolae Mischie şi altul care este, respectiv Ionel Manţog. Astfel, locul doi în top, după fostul deputat PSD Vasile Duţă, cu 2662 zile de la trimiterea în judecată, se află dosarul de corupţie al lui Nicolae Mischie, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, cel în care este acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă. În acest dosar au trecut 2227 zile de la trimiterea în judecată. În top rămâne şi Ionel Manţog, fost secretar de stat în Ministerul Economiei şi Comerţului, pe locul 6 în topul corupţilor care nu şi-a tranşat definitiv situaţia. În acest dosar, al strămutaţilor de lux au trecut 1777 zile de la trimiterea în judecată.

Alţi gorjeni în top

Pe la finalul clasamentului se mai află alte dosare de corupţie care aparţin unor gorjeni. Pe locul 16, de exemplu, în dosarul Trofeul Calităţii, în care este inculpat fostul premier Adrian Năstase, au trecut 914 zile de la trimiterea în judecată. În acest dosar, au fost audiaţi peste 300 de gorjeni. Pe locul 20 în top, se află alt gorjean, Dan Ilie Morega. Acesta apare în dosarul în care mai apare inculpat Paul Păcuraru. În acest dosar au trecut 938 de zile de la trimiterea în judecată, dar inculpaţii au fost absolviţi de vină.

Gabriela Mladin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here