Căutările continuă la Pandurii, transferurile întârzie să apară / Narcis Răducan: “Suntem prinși în discuții, negociem”

264

Pandurii vor jucători pentru întregul ax central. Președintele Narcis Răducan spune că negocierile continuă, nu dezvăluie nume de teama concurenței, dar dă asigurări că doar mici detalii ne despart de anunțarea unor noi chiziții.

După un stagiu de pregătire în care antrenorul Edi Iordănescu nu a avut la dispoziție jucătorii ceruți pentru a-i pregăti alături de echipă pentru noua ediție de campionat, Pandurii caută cu disperare să completeze lotul pe ultima sută de metri. Mai puțin de două săptămâni au mai rămas până la primul joc oficial al Pandurilor din stagiunea de campionat 2015-2016, iar Narcis Răducan a adus la echipa gorjeană doar doi jucători, în condițiile în care lotul a suferit mult la capitolul plecări, mai mult de zece jucători părăsind trupa gorjeană în această vară: “Suntem prinși în discuții, negociem, sper ca în cel mai scurt timp să batem palma cu jucătorii pe care ni-i dorim și să semnăm actele. Nu vă pot da numele jucătorilor cu care negociem, trebuie să ne înțelegeți pentru că imediat apare concurența și putem avea surprize neplăcute!”, a declarat președintele executiv al Pandurilor.

Pe filiera sud-americană
Înregimentarea lui Vasco Fernandez, fundașul portughez pe care Narcis Răducan l-a convins să semneze în această vară cu Pandurii, nu este de ajuns pentru a-i acoperi găurile din defensivă lui Edi Iordănescu. Acesta pare să-l fi pierdut pe o perioadă destul de lungă și pe Vasiljevic, ceea ce-i face extrem de dificilă misiunea de a clădi o apărare solidă, acesta fiind călcâiul lui Achile la Pandurii și în sezonul trecut. Cu Christou și Cordoș plecați, cu Erico în continuare nepregătit să revină după operația suferită la ligamentele încrucișate și cu această nouă problemă a lui Vasiljevic, Edi Iordănescu are la dispoziție doar doi fundași centrali: pe Șandru, jucător care are doar câteva partide oficiale jucate la nivel de prim eșalon, și acest Vasco Fernandez, jucător obișnuit mai mult cu banda și pentru care încă nimeni nu poate garanta o acomodare rapidă, astfel încât să devină încă din primele etape stâlpul apărării de care Pandurii are atâta nevoie. Pentru a-i acoperi acest post, Narcis Răducan spune că este aproape de a-i aduce un nou fundaș central lui Edi Iordănescu: “Ce pot spune este că negociem și suntem în discuții avansate cu un fundaș central din America de Sud, un jucător cu experiență cu meciuri importante jucate, un jucător care ni-l dorim. Mai sunt câteva detalii de pus la punct și apoi cred că vom semna”, a declarat oficialul Pandurilor. Fără a da numele jucătorului, faptul că vine din America de Sud înseamnă fie că deține și un pașaport al unei țări membre a Uniunii Europene, fie este internațional al unei alte țări decât cele care reprezintă forțele fotbalului sud-american, din acest sezon Federația Română de Fotbal obligând echipele din Liga 1 să transfere extracomunitari doar dacă au cel puțin trei selecții la echipele naționale pentru care joacă în ultimele 12 luni, în plus numărul acestora fiind limitat la trei.

Un atacant și Neagu
Și dacă Narcis Răducan va reuși să aducă fundașul central promis, lotul Pandurilor tot ar mai avea nevoie de câteva plombe. Pista Neagu revine în actualitate mai ales după ce Steaua și-a atins scopul și a transferat în această vară doi mijlocași centrali, pe Muniru, de la CFR Cluj, și pe Tahar, de la Gaz Metan Mediaș. Pe același post, Steaua îl mai are și pe fostul pandur Nicandro Breeveld, iar despărțirea de Neagu, jucătorul pe care Edi Iordănescu și-l dorește foarte mult, nu mai pare atât de grea. Narcis Răducan recunoaște interesul continuu manifestat de clubul gorjean pe toată perioada pregătirii de vară, la fel și discuțiile purtate, însă nu poate da ca certă această mutare: “Este adevărat că ni-l dorim și pe Ionuț Neagu de la Steaua, un mijlocaș central cu care am discutat, un jucător care cred că ar accepta să vină la noi. Mai sunt discuții și cu cei de la Steaua, deocamdată nu e nimic sigur”. Președintele echipei târgujiene spune că lângă Mihai Roman și Wellington speră să mai aducă un alt atacant: “Pe lista noastră mai este și un atacant, tot străin, un jucător pe care eu și Edi l-am urmărit cu atenție. Și cu el sunt discuții”, declară Răducan, asta deși Edi Iordănescu spunea că la acest capitol ar fi mulțumit și doar cu cei doi jucători de profil pe care-i are deja în lot.
Chiar dacă nu va reuși să acopere posturile solicitate de Edi Iordănescu până la startul campionatului, Narcis Răducan spune că până la închiderea perioadei de mercato va reuși să completeze echipa: “Ne dorim să aducem 3-4 jucători, acest fundaș central, atacantul și aș spune doi mijlocași la închidere. Oricum perioada se încheie în septembrie, așa că vom vedea ce vom mai putea lua”, a concluzionat oficialul Pandurilor.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here