Căutări pentru un craniu uman găsit lângă mănăstirea Lainici

301

DSCF3780Descoperire macabră făcută marţi după-amiază în Defileul Jiului de o echipă de biologi venită aici să cerceteze viaţa păsărilor din parcul natural.

Cercetătorii au dat peste o bucată dintr-un craniu uman, care, dacă ar fi avut şi mandibula, ar fi fost complet. Acesta se afla la nici un metru de marginea drumului european ce trece pe lângă Mănăstirea Lainici, craniul fiind adus în zona fostei vămi, cel mai probabil, de câinii care stăpânesc meleagurile respective. Poliţiştii au fost alertaţi prin 112 şi au adus în zonă inclusiv câini de căutare, fără rezultate însă. Scotocirile de ieri au dus doar la găsirea unor resturi osoase provenite de la animale. Peste 30 de poliţişti s-au deplasat ieri la Lainici pentru a găsi orice indiciu, inclusiv resturi de haine, dar în afară de zdrenţele cărate de apa Jiului cine ştie de pe unde, probe elocvente nu au fost descoperite.

Craniul găsit la fosta vamă de la Lainici a fost analizat de medicii legişti de la Târgu Jiu, prima concluzie a acestora fiind aceea că nu există urme evidente de violenţă. Ca urmare, bucata respectivă va fi dusă la Institutul Naţional de Medicină Legală Mina Minovici, specialiştii de aici fiind cei care ar putea să stabilească vârsta persoanei respective, sexul şi chiar data aproximativă a decesului. Informaţiile din anchetă arată că bucata de craniu ar aparţine unei persoane care nu are mai mult de 25 de ani. Anchetatorii de la Târgu Jiu au luat legătura şi cu colegii lor din Valea Jiului, la Poliţia Petroşani existând două cazuri de persoane dispărute de ani buni. Cel mai vechi este cel al unui băiat de 10 ani, dispărut în 1997, o altă persoană, un bătrân de 70 de ani nemaifiind văzut din 2006. În lipsa unor indicii suplimentare echipele de căutare vor continua însă scotocirile, oamenii legii urmând să meargă şi azi în Defileu, în speranţa că vor găsi un alt fragment osos sau orice alt indiciu care să-i ajute să dea de identitatea persoanei decedate.

Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here