Câţi profesori din Gorj vor să fie directori. 24 de posturi vacante!

2511

Nu mai puţin de 24 de posturi de director şi director adjunct, vacante la zeci de şcoli din judeţ, vor fi ocupate prin detaşare în interesul învăţământului. În total, s-au înscris 28 de candidaţi, cele mai multe dosare fiind depuse pentru postul de director de la Colegiul Tehnic nr. 2 din Târgu-Jiu.

Potrivit legii, în funcțiile de director sau de director adjunct rămase vacante, conducerea interimară este asigurată, până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de sfârșitul anului școlar, de un cadru didactic titular, numit prin detașare în interesul învățământului sau prin delegarea atribuțiilor specifice funcției, prin decizia inspectorului școlar general, cu avizul consiliului de administrație al inspectoratului școlar și cu acordul scris al persoanei solicitate. În Gorj este vorba de 16 posturi vacante de directori şi opt de directori adjuncţi.

Lista posturilor
Pe lista celor 23 de şcoli fără directori regăsim Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu”, Colegiul Auto „Traian Vuia”, Liceul Tehnologic Bârseşti, Colegiul Tehnic nr.2, Grădiniţa cu Program Prelungit nr.1, Colegiul Tehnic „Gen. Gheorghe Magheru”, Şcoala Gimnazială „Gheorghe Tătărăscu”, toate din Târgu-Jiu, dar şi Colegiul „Mihai Viteazul” Bumbeşti-Jiu, Liceul Tehnologic Turceni, Şcoala Gimnazială nr.1 Rovinari şi Şcoala Gimnazială nr.2 Motru. Alte posturi de conducere sunt la şcoli din mediul rural.
În total, pentru cele 24 de posturi s-au înscris 28 de candidaţi. Cele mai multe dosare au fost depuse pentru postul de postul de director plin de la Colegiul Tehnic nr. 2 din Târgu-Jiu. „S-au înscris, în total, 28 de candidaţi, iar patru dintre aceştia vizează postul de director de la Colegiul Tehnic nr. 2 din Târgu-Jiu şi trei postul de director de la Şcoala Gimnazială nr.1 Rovinari”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.
Cadrele didactice care şi-au depus dosarele pentru selecţie vor susţine un interviu, pe o durată de maximum 20 de minute/candidat.
Interviul a fost programat pentru zilele de 8 şi 19 august.
IRINA IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here