Câți medici din Târgu Jiu s-au vaccinat anti-Covid-19. Focar la UPU!

943

60% dintre angajații Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu s-au vaccinat împotriva COVID-19. Procentul este mai ridicat în rândul medicilor. În ultimele două săptămâni, zece angajați ai spitalului au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus.

„73% dintre medicii angajați la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu s-au vaccinat, iar 60% dintre asistenții medicali au ales să se imunizeze împotriva COVID-19. Personalul medical al SJU Târgu-Jiu intră adesea în contact cu pacienții COVID-19 pozitivi, însă de la începutul campaniei naționale de vaccinare, cazurile de infectare în rândul angajaților au scăzut și, în ultimele luni, niciunul dintre cei care s-au îmbolnăvit nu a dezvoltat o formă gravă a bolii”, a anunțat conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu.
Personalul TESA al unității medicale este vaccinat în proporție de 40%, iar personalul de la curățenie în proporție de 23%.

A treia doză pentru personalul medical
Având în vedere ultimele precizări de la nivel național legate de demararea efectuării celei de-a treia doze de vaccin, Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu va redeschide Centrul de Vaccinare doar pentru vaccinarea personalului propriu.
Data estimată de redeschidere a acestui centru de vaccinare este 11 octombrie. Medicii coordonatori ai centrului vor fi dr. Constantin Mădălin Dinu, director medical al SJU Târgu-Jiu, și medicul Dumitru Vlăduț, epidemiolog.

Covid la UPU
Zece angajați ai spitalului din Târgu-Jiu au Covid. Șase dintre ei au fost depistați în interval de 24 de ore. Aceștia își desfășoară activitatea la Unitatea de Primiri Urgențe.
„În urma raportării de la ora 14:00 a Serviciului de Prevenire a Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale (SPIAAM) din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, din data de 25 septembrie 2021, au apărut modificări în ceea ce privește numărul angajaților unității medicale depistați pozitiv la coronavirus. Astfel, în ultimele 14 zile, au fost depistați pozitiv un număr total de 10 angajați. În afară de cei patru angajați de la Gastroenterologie, Neurologie, Ortopedie-Traumatologie și UPU, astăzi au mai fost depistați pozitiv la COVID-19 încă șase angajați ai Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu. Aceștia își desfășoară activitatea la Unitatea de Primiri Urgențe a SJU Târgu-Jiu și manifestă forme ușoare ale bolii, tratându-se la domiciliu. În prezent, activitatea UPU nu este afectată”, a anunțat, sâmbătă, conducerea SJU Târgu-Jiu.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here