Câți contribuabili gorjeni sunt înscriși în SPV

1130

Firmele, persoanele fizice autorizate și alți contribuabili care desfășoară activitate economică autorizată sunt obligați, de la 1 martie, să fie înscriși în Spațiul Privat Virtual, care permite transmiterea declarațiilor fiscale online.
Spaţiul Privat Virtual – SPV este un serviciu gratuit, accesibil permanent, care oferă o serie de beneficii utilizatorilor săi, cum ar fi: informaţii cu privire la obligaţiile fiscale, posibilitatea de a primi acte administrativ fiscale și alte documente, informaţii cu privire la contribuţiile sociale, acces și la alte servicii electronice pe care SPV le oferă.
La data de 30.04.2022, s-au înrolat în Spaţiul Privat Virtual un număr total de 19.430 contribuabili din Gorj, din care 10.952 persoane fizice şi 8.478 persoane juridice.
„Este necesar ca toţi contribuabilii să întreprindă demersurile necesare pentru înregistrarea în Spatiul Privat Virtual pentru a evita eventualele efecte negative care pot apărea în situatia în care un document trebuie depus într-un anumit termen, iar acest lucru se realizează fizic şi nu prin intermediul Spaţiului Privat Virtual, cum ar fi pierderea dreptului de a beneficia de o facilitate fiscală, aplicarea unor amenzi etc. În cazul utilizării SPV nu se mai foloseşte şi altă modalitate de comunicare a actului administrativ fiscal”, anunță reprezentanții Administrației Județene a Finanțelor Publice Gorj.
Pentru a veni în sprijinul contribuabililor în vederea utilizării serviciilor electronice puse la dispoziţie de AANAF (depunere on-line a declaraţiilor, Spaţiul Privat Virtual, etc), Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Gorj, precum şi serviciile fiscale orăşeneşti, au pus la dispoziţia acestora câte un calculator conectat la internet, într-un spaţiu special amenajat.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here