Câți bani primesc angajații care intră în carantină sau izolare la domiciliu

1615

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a transmis, joi, o serie de clarificări cu privire la acordarea concediului medical și a indemnizației pentru carantină. Important este faptul că durata concediilor medicale pentru carantină nu se cumulează cu durata concediilor medicale pentru alte afecțiuni.

Începând cu ziua de 24 februarie, medicii de familie pot elibera concediu medical pentru persoanele aflate în carantină din cauza COVID-19 – în centrele speciale amenajate de statul român ori în autoizolare la domiciliu. Cei aflați în această situație nu vor fi plătiți cu 100% din salariu, dar zilele de concediu medical nu vor fi cumulate cu cele acordate pentru alte afecţiuni medicale.

Angajatorii vor fi informați despre situație și se recomandă trimiterea pe e-mail a actului care consemnează concediul medical pentru a face pontajele, urmând ca la finalul carantinei ori izolării să fie aduse actele în original. Concediul medical se plătește cu 75% din valoarea brută a salariului. De exemplu, un angajat cu salariul de 5.000 de lei brut, care stă 10 zile în carantină, va primi 2.688 lei, cu 257 lei mai puțin decât salariul normal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here