Câți bani ar trebui să parieze un român?

935

Pasiunea pentru sport a românilor a cunoscut un trend ascendent în ultimii ani. Odată cu această creștere a apetitului pentru sport, a crescut automat și apetitul pentru pariuri sportive. România se situează în media Europei în ceea ce privește numărul de persoane care aleg să parieze.
În România, aproximativ 0,6% din populația cu vârsta de peste 18 ani pariază constant. Există pariori care pariază doar de plăcere și nu iau acest domeniu în serios și pariori profesioniști care obțin venituri constante din pariuri.
Majoritatea pariorilor amatori fac anumite greșeli frecvente, lucru care nu le permite să obțină un profit constant. Pentru a putea obține profituri constante din pariuri trebuie să urmezi anumite reguli. Printre principalele reguli se numără money managementul.

Money management

Money managementul se referă la gestionarea corectă a banilor. În primul rând, pentru a putea afla câți bani îți permiți să aloci pentru pariuri, trebuie să știi ce venituri și cheltuieli ai. Nu vei putea să îți stabilești un target de profit și o marjă de pierdere dacă nu cunoști aceste aspecte.
Pariurile fac parte din categoria jocurilor de noroc și trebuie luat în considerare riscul pe care ți-l asumi atunci când pariezi. Specialiștii recomandă ca suma alocată pariurilor să nu depășească 25% din veniturile lunare, la care se adaugă bonusurile interesante oferite de casele de pariuri precum Netbet, care oferă un netbet cod bonus generos.
În acest sens, trebuie să respecți regulile pe care ți le stabilești pentru a avea control asupra banilor tăi și pentru a nu te trezi în situații mai puțin plăcute. Dependența de jocuri de noroc este o problemă reală și este prezentă și în rândul românilor.
În stabilirea bugetului pentru pariuri trebuie să iei în considerare banii pe care ți-i permiți să îi riști după ce ai dat de o parte banii alocați cheltuielilor lunare. Pariurile trebuie să reprezinte o formă de relaxare și de distracție și, de ce nu, o sursă de venit. Există chiar și pariori care trăiesc doar din veniturile obținute din pariuri sportive, însă pentru a ajunge la acel nivel este nevoie de experiență și de autocontrol.

Nu paria mai mult de 25%

Ținând cont că în România media veniturilor nete este de aproximativ 2800 RON, un român care câștigă 2800 RON nu ar trebui să parieze mai mult de 25% din salariu. 25% din 2800 RON reprezintă 700 lei. Aceasta este suma maximă pe care ar trebui să o pariezi într-o lună dacă ai un venit de 2800 RON.
Este evident că recomandat este să pariezi mai puțin de atât. De asemenea, este bine să îți împarți acea sumă în așa fel încât să îți ajungă să pariezi toată luna și să nu te trezești că rămâi fără bancă de pariat după primele zile ale lunii.  Totodată, este indicat să respecți anumiți pași pentru a nu te baza doar pe noroc. La fel de bine, ai putea să joci banii la loto dacă te bazezi doar pe noroc.
Pe lângă money management, un parior de succes știe când să se retragă dacă are o zi mai proastă și nu își încearcă norocul în acea zi în așa fel încât să piardă toți banii. Fiecare parior are perioade bune și perioade mai puțin bune. Important este să știi când să te oprești și să încerci următoarea dată.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here