Cățelul Jolene, vedeta serbării de la Centrul de zi de recuperare pentru copilul cu dizabilităţi

602

Centrul de zi de recuperare pentru copilul cu dizabilităţi din cadrul Complexului de recuperare pentru copilul cu dizabilităţi Târgu-Jiu a organizat, la sfârșitul săptămânii trecute, serbarea intitulată sugestiv Unirea și sărbătorile de iarnă prin muzică și culoare. Vedeta evenimentului a fost cățelul Jolene, pregătit special pentru Terapia Asistată cu Animale (TAA).

Centrul de zi de recuperare pentru copilul cu dizabilităţi are misiunea de a preveni abandonul şi instituţionalizarea copiilor, prin asigurarea, pe timpul zilei, a unor activităţi de îngrijire, educaţie, abilitare-reabilitare, consiliere, dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă. Centrul asigură servicii pentru un număr de 115 copii cu dizabilităţi. Personalul care asigură aceste servicii este unul calificat şi este compus din kinetoterapeut, logoped, psiholog, medic specialist, educator, asistent medical, asistent social, infirmieră.

Serbare de sărbători, cu Jolene vedetă
La sfârșitul săptămânii trecute, Centrul de zi de recuperare pentru copilul cu dizabilităţi din cadrul Complexului de recuperare pentru copilul cu dizabilităţi Târgu-Jiu, aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj, a organizat, la sfârșitul săptămânii trecute, serbarea intitulată sugestiv Unirea și sărbătorile de iarnă prin muzică și culoare. Vedeta evenimentului a fost cățelul Jolene, pregătit special pentru Terapia Asistată cu Animale (TAA). Jolene este un câine rasa labrador retriever, care recent a absolvit cursul de dresaj special organizat de Asociația Angel Dog Satu Mare. Conform rezultatelor, câinele Jolene – sub atenta supraveghere a conducătorului – se recomandă pentru terapie asistată cu animale.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here