Cât de bogat este noul ministru de Finanțe. Vîlceanu, explicații despre contractele cu statul

934

Gorjeanul Dan Vîlceanu, noul ministru de Finanțe, un apropiat al premierului Florin Cîțu, nu duce deloc grija zilei de mâine. Deputatul deține titluri de stat în valoare de 731.501 de lei și are în conturi peste 71.000 de lei.

Potrivit declaraţiei de avere, Vîlceanu are în proprietate două terenuri intravilane în comuna Runcu din judeţul Gorj, în suprafaţă de 26.356 de metri pătraţi şi alte două terenuri intravilane în Timişoara, în suprafaţă de 2.684 de metri pătraţi.
De asemenea, deține două case în aceeaşi comună Runcu şi un spaţiu comercial de 1.889 de metri pătraţi în Timişoara, de pe urma căruia a încasat anul trecut o chirie de 129.881 lei. Vîlceanu are în garaj, potrivit declarației de avere, un autoturism BMW Seria 5, vechi de 10 de ani.
Vîlceanu a încasat, anul trecut, de la Camera Deputaților, o indemnizație în valoare de 137.070 lei.
Întrebat cum a reușit să obțină banii pentru titlurile de stat pe care le deține, Dan Vîlceanu a precizat că a lichidat două companii. „Am avut două companii pe care le-am lichidat în momentul în care am intrat în Parlament, pentru a evita astfel de întrebări. Dacă vă uitați în declarația de avere, scrie că am avut acești bani tocmai din lichidarea unei companii”, a precizat joi Vîlceanu, după preluarea șefiei Ministerului Finanțelor.

„Nu mi-am folosit părinții ca paravan”
Liderul PNL Gorj a oferit clarificări și cu privire la contractele pe care firma familiei sale le are cu mai multe companii de stat. Spune că toate au fost câștigate prin licitaţie.
„Aș vrea să clarificăm lucrurile astea chiar de astăzi. Este foarte important ca lumea să știe care este adevărul. Există o companie la care faceți referire, care este o companie a părinților mei, înființată în 1997, când eu aveam 18 ani, deci această chestiune, că aș folosi părinții paravan pentru afaceri, nu se justifică. La 18 ani trebuie să fii mai mult decât precoce să îți folosești părinții paravan pentru afaceri. În politică, acuzațiile se fac și fără fundament de multe ori. Nu există niciun fel de problemă din punctul ăsta de vedere, iar în ceea ce priveşte contractele declarate, toate, dar absolut toate şi niciodată altfel, nici măcar la companiile la care am fost eu acţionar, acele contracte nu au fost câştigate decât prin licitaţie publică. Niciodată un alt mijloc de atribuire a unui contract public”, a declarat, joi, ministrul Finanţelor.
Numai anul trecut, SC Trefo SRL, deţinută de familia lui Dan Vîlceanu, a încheiat 20 de contracte cu CET Govora şi Complexul Energetic Oltenia, în valoare de aproape un milion de euro.
Întrebat dacă firma nu are prea multe contracte cu statul, Dan Vîlceanu a precizat că „este una dintre companiile care au contractele cele mai mici. Mai toate companiile din zonă au contracte mai multe și mai mari”.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here