Cât costă întreținerea drumurilor naționale din Gorj

575

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova va cheltui peste 39 milioane de lei pentru lucrările de întreținere a drumurilor naționale din județul Gorj.
Valoarea totală estimată a lucrărilor, fără TVA, este de 39.503.095 de lei, circa 8 milioane de euro. Acordul-cadru se va încheia pentru o perioadă de 4 ani.
Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova a selectat pentru Secția de Drumuri Naționale Târgu Jiu două tipuri de covoare asfaltice: mixtură asfaltică stabilizată tip MAS16 și MAS16 cu preluare de denivelări și beton asfaltic tip BA16 și BA16 cu preluare de denivelări.
„Pe sectoarele de drum pe care se vor executa covoare asfaltice se vor executa marcaje rutiere permanente în strat gros (termoplastic), fiind precedate de marcaje provizorii în strat subțire (temporar). Marcajele rutiere au ca scop organizarea circulației, avertizarea sau ghidarea participanților la traficul rutier și pot fi utilizate solidar sau în combinație cu alte mijloace de semnalizare pentru a consolida sau a clarifica semnificația acestora. Pe timpul lucrărilor se vor semnaliza corespunzător punctele de lucru, iar dirijarea circulației se va face cu piloți de circulație pe timpul execuției lucrărilor”, se arată în caietul de sarcini.
Criteriul de atribuire a contractului este „cel mai bun raport calitate – preț“, unde componenta financiară reprezintă 60% din ofertă.
10% din punctaj este dat de autobasculantele folosite în activitatea de așternere mixtură asfaltică (norma de poluare), iar restul de 30% pentru o capacitate a stației de producție mai mare sau egală cu 240 tone/oră.
Constructorii au termen până pe data de 17 iulie să depună ofertele.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here