Cât costă fișa medicală pentru permisul auto la spitalul din Târgu-Jiu

1567

Gorjenii care vor să obțină permisul de conducere sau să-l preschimbe și au nevoie de fișa medicală auto se pot adresa cabinetelor din Policlinica Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu. Prețul unei fișe medicale pentru permis categoria B este 80 lei.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, prin Ambulatoriul de specialitate, se numără printre unităţile de asistenţă medicală autorizate pentru examinarea ambulatorie a candidaţilor la obţinerea permiselor de conducere.
„În Policlinica Spitalului Județean, gorjenii își pot face foarte repede fișa pentru obținerea permisului de conducere sau preschimbarea lui. Costă 80 lei și timpul de așteptare este mic. În maximum o oră, solicitantul pleacă din Policlinică, având fișa gata. Persoanele care vin să își facă această fișă au prioritate la cabinetele unde li se face consult”, a spus Mihaela Popa, asistentul medical coordonator al Ambulatoriului SJU Târgu-Jiu.

Sute de fișe eliberate în acest an
De la începutul anului și până în prezent, s-au eliberat 436 de fișe, iar în cursul anului 2020, un număr de 622. „În Ambulatoriu se lucrează în intervalul orar 07:00 – 15:00, de luni până vineri. Cei care au nevoie de această fișă se prezintă la Policlinică, cu adeverința de la medicul de familie și achită taxa, după care sunt îndrumați spre cabinetele medicale”, a mai spus Popa. Potrivit reglementările legislative în vigoare, cel care dorește să obțină permisul de conducere trebuie să fie apt din punct de vedere medical şi psihologic. Mai mult, prelungirea valabilității permisului de conducere (preschimbarea) este condiționată de întocmirea fişei medicale auto, de efectuarea analizelor medicale pentru permisul auto, investigațiile fiind corespunzătoare categoriilor de permis deținute.
Fişa medicală auto necesară pentru obţinerea sau preschimbarea permisului de conducere a unui autovehicul, unei motociclete sau a unui moped presupune consultaţii medicale pentru specialitățile reglementate prin lege, respectiv: medicină internă, ortopedie, neurologie, psihiatrie, oftalmologie, ORL, fiind închisă de către medicul coordonator şi ştampila unităţii medicale, autorizată de către Direcţia de Sănătate Publică şi Poliţia Rutieră – Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.
Valabilitatea rezultatelor examinărilor medicale este de 6 luni de la data emiterii fişei medicale de către unitatea de asistenţă medicală ambulatorie autorizată.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here