Cât a pierdut Pandurii că nu a ajuns la barajul de promovare?

1113

Pandurii Târgu Jiu a terminat pe locul 4 Seria 7 a Ligii a treia, iar clubul gorjean a ratat un eventual baraj care ar fi putut duce echipa în liga secundă. Potrivit prevederilor FRF, chiar și echipele care joacă ,,finalele” pentru eșalonul secund au șansa de a promova. Cinci câștigătoare obțin dreptul de a juca în Liga 2 în urma barajelor finale, dar și pierzătoarele ar putea ajunge aici, dacă vor fi locuri vacante. Totuşi, prioritate au echipele care au retrogradat în sezonul anterior. Este vorba despre formaţiile cel mai bine clasate și care îndeplinesc condițiile de participare în competiția respectivă (dețin licența pentru eșalonul competițional respectiv). Acestea sunt Politehnica Timișoara, Unirea Constanța, Dunărea Călărași, Dacia Unirea Brăila şi Astra Giurgiu. Din Liga 1 au retrogradat Gaz Metan Mediaș, Academica Clinceni și Dinamo București.
Au rămas în Liga 2: Steaua București, Concordia Chiajna, Unirea Slobozia, FK Miercurea Ciuc, FC Buzău, Unirea Dej, CS Comunal Șelimbăr, Metaloglobus București, Politehnica Iași, Viitorul Târgu Jiu, Ripensia Timișoara și FC Brașov.
Totuși, reprezentanții Federației Române de Fotbal au hotărât, într-o ședință de Comitet de Urgență, ca în eventualitatea în care vor rămâne locuri vacante pentru noul sezon să se realizeze un clasament al echipelor care au participat la runda finală a barajului pentru promovarea în Liga 2 și care nu au obținut promovarea. Se vor aplica următoarele criterii: numărul de puncte obținute în runda finală a jocurilor de baraj; golaverajul general rezultat din participarea la runda finală a jocurilor de baraj; numărul de goluri marcate în runda finală a jocurilor de baraj. Dacă și după aplicarea criteriilor de mai sus, două sau mai multe echipe se află la egalitate, se vor avea în vedere atât jocurile din runda finală cât și cele din runda semifinală. Dacă după aplicarea tuturor criteriilor menționate, două sau mai multe echipe se vor afla la egalitate, departajarea se va efectua prin desfășurarea unui joc de baraj desfășurat pe teren neutru într-o singură manșă (dacă 2 echipe se află la egalitate) sau printr-un baraj desfășurat pe teren neutru între toate echipele aflate la egalitate (fiecare echipă va disputa un joc cu fiecare dintre celelalte echipe cu care se află la egalitate). În situația în care va fi necesară aplicarea acestui criteriu de departajare, Departamentul Competiții al FRF va stabili datele și locul de desfășurare.

Meciurile tur din faza finală a barajului de promovare
DANTE BOTOȘANI – SC OȚELUL GALAȚI 1-1
CSC DUMBRĂVIŢA – CSM REȘIȚA 0-0
CS TUNARI – PROGRESUL SPARTAC 0-4
CSM SLATINA – AFC ODORHEIU SECUIESC 0-0
CS HUNEDOARA – MINAUR BAIA MARE 2-1

Astfel, în retur, vor fi gazde SC Oțelul, Progresul Spartac, AFC Odorheiu Secuiesc, CSM Reșița și Minaur Baia Mare. Învingătoarele din cele cinci partide din runda finală a barajului vor obține dreptul de a evolua în sezonul 2022-2023 al Ligii 2. Noul sezon de Liga 2, ediția 2022-2023, începe în data de 6 august.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here