Cât a cotizat Gorjul pentru eşuata Electra? – Doar 250.000 de euro

120

_MG_4044Proiectul eşuat Electra a uşurat Gorjul de vreo 250.000 de euro, bani care s-au dus pe consultanţă şi audit, proceduri necesare realizării colosului energetic. ,,Campionul energetic” nu s-a mai realizat dar banii au ajuns la compania KPMG Audit SRL, sumei mai adăugându-i-se vreo 80.000 de euro de la Complexul Energetic Craiova. Acum aceiaşi firmă şi-a adjudecat realizarea auditului şi pentru Complexul Energetic Oltenia(CEO) şi nu o face pe gratis ci pentru alţi 450.000 de euro, banii provenind tot de la cele patru unităţi. Ce s-ar fi putut face cu aceste sume? Foarte multe dacă ne gândim că în paralel, societăţile energetice din Gorj, au contractat nişte credite pe care nici până la acest moment nu le-au plătit iar auditul respectiv s-a făcut degeaba.

CEO deşi neînfiinţat costă şi chiar mai mult decât surata sa Electra. Banii îi plăteşte Gorjul şi doar o mică parte Doljul, Complexul Energetic Turceni, Complexul Energetic Rovinari, Societatea Naţională a Lignitului Oltenia şi Complexul Energetic Craiova făcând cheta cam câte 80-90.000 de euro pentru a se achita banii firmei de audit bucureştene, KPMG. Asta numai pentru Electra, alţi bani trebuind să ajungă la KPMG şi pentru CEO, procedurile în acest caz fiind mult mai costisitoare. Banii se acordă conform unei licitaţii deja câştigate de firma KPMB, iar lucrurile nu se opresc aici, procedurile de înfiinţare a CEO urmând să mai coste şi alţi bani.

Corpul de Control, verifică banii pentru Electra

Se aşteaptă însă ca verificările Corpului de Control al premierului Ponta, la cele patru unităţi, să scoată la iveală tocmai sumele oferite de acestea pentru audit şi consultanţă. Se caută şi vinovaţi, cu atât mai mult cu cât Electra nu s-a realizat iar aceiaşi firmă care a luat banii pentru o procedură nefolositoare, repetă auditul pentru o sumă şi mai mare decât prima oară. Să nu uităm însă că de fiecare dată, licitaţiile pentru audit s-au realizat de CE Craiova, fiind supervizate de Constantin Bălăşoiu.

A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here