Căsuțele realizate de o firmă din Gorj au golit 40.000 euro din vistieria Primăriei Sectorului 4 București

1036

Firma Primdent SRL din Târgu-Jiu, care are un punct de lucru și la Motru, aparținând familiei afaceristului Marius Diaconescu, a reușit să vândă, la finalul anului trecut, 16 căsuțe de lemn, pentru Direcția Piețe a Primăriei Sectorului 4 din București. Societatea, care face astfel pentru prima dată un pas comercial spre Capitală, primește în urma tranzacției 40.000 euro, fapt pentru care intră însă în atenția presei de investigație, pe motiv că produsele s-au achiziționat prin încredințare directă. O investigație a jurnalistului Cătălin Tolontan scoate astfel în evidență că fiica afaceristului Diaconescu este căsătorită cu fratele primarului acestui sector din Capitală, legătura de rudenie fiind astfel cea care ar fi dictat, în opinia respectivului, alegerea firmei gorjene, care a vândut produsele folosite la târgul de Crăciun.

Achizițiile Direcției Piețe a Primăriei Sectorului 4 din București cu firma Primdent SRL Târgu-Jiu sunt, în prezent, cercetate de Corpul de control al primarului Daniel Băluță, anunță tolo.ro, cu mențiunea că acele căsuțe cumpărate de instituția publică de la firma din Gorj ar fi “afacere de familie’’. De altfel, același jurnalist explică în cadrul unui material amplu că Direcția Piețe a Primăriei Sectorului 4 a cumpărat, pe 14 noiembrie 2017, un lot de 16 căsuțe de lemn realizate de firma Primdent SRL, la un preț destul de mic, chiar dacă suma totală este de 40.000 euro.
“Căsuțele au fost livrate de firma Primdent, fără licitație’’ se precizează în cuprinsul anchetei jurnalistice, cu mențiunea că bugetul primăriei respective este unul destul de mare, de 150 de milioane euro.

Prima dată căsuțe
Se mai menționează că firma gorjeană s-a ocupat doar cu producerea și vânzarea mobilierului din pal, având contracte cu Poliția Târgu-Jiu, Spitalul Târgu Cărbunești, Tribunalul Gorj și cu Biblioteca Gorj. Mai exact, firma ar fi realizat și comercializat, în general, “birouri de pal laminat”, ”set dulap”, și niciodată căsuțe de lemn, ca și cele vândute recent Direcției Piețe a Sectorului 4 din Capitală. În Gorj, se cunosc de altfel puține lucruri despre firma Primdent, dar mai multe despre Marius Diaconescu, asta mai ales în zona municipiului Motru. Afaceristul, soțul unui medic stomatolog cunoscut, a fost prietenul omului de afaceri Mihai Rămescu cu care însă a avut un conflict din cauza unui spațiu pe care ambii au vrut să-l achiziționeze. Firma Primdent se mută astfel la Târgu-Jiu, unde își vede liniștită de comercializarea și producerea mobilierului din pal, afaceristul având un depozit pe centura municipiului. Nu se cunoaște ca firma să fi fost implicată, la nivel județean, în afaceri dubioase. Acum, în Primdent, lucrează și tatăl și fiul. De altfel, SC Primdent SRL îi aparține lui Ovidiu Diaconescu și lui Mircea Diaconescu, fiul având 40% din societate, iar tatăl restul de 60. Extinderea afacerii spre Capitală s-a făcut însă urmare a mariajului fiicei lui Marius Diaconescu cu fratele primarului Băluță, Andrei, trage concluzia Tolontan. Acesta susține că și primarul are o afacere de familie, DB Medical, unde sunt acționari fratele edilului, Andrei Băluță, soția și părinții acestuia.
Se menționează că Roxana Băluță, cumnata primarului, totodată fiică a afaceristului din Gorj, lucrează și ea la firma aceasta din Capitală. Roxana Băluță, potrivit lui tolo.ro, i-a donat 8000 de lei cumnatului său în campania electorală din 2016, acesta candidând atunci pentru funcția de primar al Sectorului 4.

Primarul dă vina pe Direcția Piețe
“Nu primăria s-a ocupat de căsuțele de lemn. Direcția Piețe este o instituție descentralizată, cu juridic și financiar propriu. Nu comentez achizițiile unor direcții descentralizate”, a declarat primarul Daniel Băluță la solicitarea jurnaliștilor din Capitală, legat de cumpărarea căsuțelor. În ceea ce privește Direcția Piețe aceasta a comunicat că selecția firmei s-ar fi făcut prin SEAP, două firme concurând pentru cererea acesteia. Încredințarea directă s-a făcut însă în SEAP într-un timp extrem de scurt, se comentează pe marginea subiectului, căsuțele de la Gorj fiind comparate cu niște cotețe. În ceea ce privește familia Diaconescu, potrivit tolo.ro, cei doi frați și tatăl acestora ar fi refuzat să răspundă întrebărilor primite pe marginea subiectului.
A.STOICA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here