Câștigătorul concursului pentru postul de director al Școlii Gimnaziale “George Uscătescu” din Târgu-Cărbunești: “Vreau să aducem școala acolo unde îi este locul!”

1297

Concursul pentru postul de director al Școlii Gimnaziale “George Uscătescu” din Târgu-Cărbunești a fost câștigat de Florin Lucian Șendroiu, cel care a condus instituția după plecarea primarului Dănuț Birău. La examen a participat și Cambrea Veronica Popescu, care a obținut 126, 25 de puncte. Aceasta va ocupa postul de director adjunct, pentru care au susținut examen alți doi candidați. Aceștia pot depune contestație în 48 de ore, dacă sunt nemulțumiți de rezultat. Este declarat “promovat” la concurs candidatul “admis” care a obţinut cel mai mare punctaj total.

“Mi-am propus, în primul rând, să continui ce am început și să aducem școala acolo unde îi este locul, pentru că noi am avut și rezultate foarte bune. La matematică, și anul acesta, cât și anul trecut, am avut medalie de bronz la Olimpiada Națională, un elev al meu a participat. Și la Educație Fizică avem competiții sportive, rezultate foarte bune avem la limba română, la engleză. Cadrele didactice sunt foarte bine pregătite. Avem în derulare un proiect pentru un corp, o clădire, cu patru săli de clasă, vrem să facem laboratoare, pentru că aici suferă școala noastră, laborator de fizică, de chimie, de biologie, informatică. Școala noastră a fost reabilitată acum cinci ani și vechile laboratoare au fost făcute săli de clasă. Funcționau și ca laboratoare”, a declarat pentru Gorjeanul, Dorin Lucian Șendroiu, directorul Școlii Gimnaziale “George Uscătescu” din Târgu-Cărbunești. Pe site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene s-a publicat lista obiectivelor de investiţii şi sumele alocate acestora pentru finanţarea Programului Naţional de Dezvoltare Locală, în perioada 2017-2020. Pentru construcția unui corp de clădire, la Școala Gimnazială “George Uscătescu”, s-a acordat suma de 4,771,514.24 de lei.
În total, 61 de candidați s-au înscris la concursul pentru ocuparea posturilor vacante de director şi director adjunct din unităţile din învăţământul preuniversitar. Primi 30 s-au prezentat, miercuri, la interviu, iar ceilalți au fost programați ieri și astăzi.
Proba scrisă s-a desfășurat pe 17 iulie, în amfiteatrul de la Colegiul Național “Spiru Haret” Târgu-Jiu. În judeţul Gorj, 61 de candidaţi s-au înscris la concurs, fiind vacante 32 de posturi de director și 20 de director adjunct. Un profesor care s-a înscris pentru postul de director la Școala Gimnazială “Ion Popescu” Bărbătești a obținut punctaj zero pentru că nu ar fi marcat corect răspunsurile.
Până la data de 2 august vor fi făcute publice rezultatele finale.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here