Câștigătorii Festivalului “Maria Lătărețu” 2019

1121
În semn de omagiu adus Mariei Lătărețu în fiecare an la Târgu Jiu se organizează Festivalul-concurs ce îi poartă numele. Anul acesta, Festivalul Concurs al Cântecului Popular Românesc “Maria
Lătărețu”, ajuns la ediția XXVI-a s-a desfășurat în perioada 4-7 noiembrie 2019.
Juriul a hotărât următorul palmares pentru anul acesta:

 • Secțiunea soliști instrumentiști
  Premiul 1, în valoare de 4000 lei, oferit de Liga Culturală “Fiii Gorjului” din București – Dulcu Liliana-Georgiana-caval, Gorj.
  Premiul al II-lea, în valoare de 3000 lei, oferit de Ansamblul Artistic Profesionist ”Doina Gorjului” – Diniș Valentin-Nicolae-taragot, Hunedoara.
  Premiul al III-lea, în valoare de 2000 lei, oferit de Școală Populară de Artă Tg-Jiu-Gheorghe Lucian-Florin-vioară, Gorj.
  Două mențiuni în valoare de 1000 lei fiecare, oferite de Ansamblul Artistic Profesionist ”Doina Gorjului”: Dumitrache Ana-Maria -Nai din Argeș și Bîrsilă Petronela-Mariana-Nai din

  Mehedinți.
  Secțiunea soliști vocali
  Marele premiu și trofeul Festivalului, în valoare de 5000 lei, oferit de Consiliul Județean Gorj, prin Ansamblul Artistic
  Profesionist ”Doina Gorjului” – Treteag Mario-Gabriel- Suceava.
  Premiul I, în valoare de 4000 lei, oferit de CJCPCT Gorj, Rotaru Cătălina-Suceava.
  Premiul II, în valoare de 3000 lei, oferit de Ansamblul Artistic Profesionist ”Doina Gorjului”, se împarte ex aequo: Crețu Diana-Maria din Sibiu și Călin Iuliana-Elena din Argeș.
  Premiul III, în valoare de 2000 lei, oferit de Școala Populară de Artă Tg-Jiu, se împarte ex aequo: Mureșan Mădălina-Maria din Mureș și Polacek Alexandra-Yasmine din Gorj.
  2 mențiuni în valoare de 1000 lei fiecare, oferite de Ansamblul Artistic Profesionist ”Doina Gorjului” se împart ex aequo: Dolhascanu Mihai din Iași, Cârlugea Larisa-Daniela din Gorj,
  Chichiriță Cristina-Nicoleta din Suceava și Cotârlă Cosmin-Vasile din Mureș.
  Premiul special al urmașilor din familia Maria Lătărețu, oferit de Ioana Lătărețu, a fost obținut de Raicu Lorena-Cosmina din Gorj.
  Premiul Radio România Regional a fost acordat concurentei Rotaru Cătălina din Suceava.
  Premiul „Acasă la Brâncuși” oferit de Asociația „Acasă la Brâncuși” a fost obținut de Tuliuliuc Serafima din Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here