Câștigătorii Festivalului de muzică lăutărească „Geagu Cătăroiu”

1589

A cincea ediție a Festivalului de muzică lăutărească „GEAGU CĂTĂROIU” a avut loc joi, 2 iunie, la Tismana. Festivalul care se adresează tarafurilor lăutărești tradiționale și-a desemnat câștigătorii.

Premiul I, acordat de Consiliul Local și Primăria orașului Tismana, a fost obținut de taraful „Streață” din Melinești, judetul Dolj.

Premiul al II-lea, acordat de Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, a fost primit de taraful „Vică Argint” de la Pârâul de Pripor, județul Gorj.

Premiul al III-lea, acordat tot de către Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, a fost câștigat de către taraful „Fane Pițigoi” de la Pârâul de Pripor, județul Gorj.

Premiul special acordat de către Asociația „Acasă la Brâncuși” a fost câștigat de către taraful „Gagiu” din comuna Soporu de Câmpie din judetul Cluj.

Premiul special acordat de către Asociația „La Tismana într-o grădină” a fost câștigat de către taraful „Cătăroiu” de la Tismana.

Premiul special acordat de către Consiliul Local și Primăria orașului Tismana a fost câștigat de către taraful „Colța” din comuna Ponoarele, sat Gheorghești, județul Mehedinți.

Două premii speciale au fost  acordate de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj și au fost câștigate de către taraful “Mornea” de la Tismana și taraful “Gioni Pițigoi” de la Târgu Cărbunești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here