Câștigătorii festivalului de muzică lăutărească de la Cărbunești

2008

A XVI-a ediție a Festivalului de muzică lăutărească „Gena Bârsan” a avut loc luni, 29 august, în Pădurea Stejăret din orașul Târgu Cărbunești. Secțiunile festivalului au fost tarafuri și rapsozi.
La secțiunea tarafuri, Marele Trofeu a fost câștigat de către Taraful „Vică Argint” de la Pârâul de Pripor. Premiul I a fost câștigat de Taraful „Florian Enoiu” de la Pârâul de Pripor, iar premiul al II-lea de către Taraful „Gioni Pițigoi” de la Târgu Cărbunești. Premiul al III-lea a fost obținut de către Taraful „Cristian Cătăroiu” din Tismana. La secțiunea tarafuri, juriul a acordat și două premii speciale: Ionile Cercel și Ion Durlică, tarafuri care aparțin Ansamblului „Perlele Olteniei” din Rădinești. Mențiunile nu s-au acordat la această secțiune.
La secțiunea rapsozi, premiul special „Alită Pițigoi” a fost obținut de către Elisabeta și Vasile Bosner din Târgu Cărbunești. Premiul I a fost câștigat de către Gabriela Enoiu de la Pârâul de Pripor, iar premiul al II-lea de Gabi Busner de la Tismana. Premiul al III-lea a fost atribuit lui Gioni Pițigoi din Târgu Cărbunești.
La această secțiune au fost date și două premii speciale, Adina Lătărețu din Târgu Cărbunești și Cristian Cătăroiu din Tismana. Juriul concursului a acordat și două mențiuni, acestea fiind câștigate de Raul Joița și Edi Ionescu, rapsozi care aparțin de Ansamblul „Perlele Olteniei” din Rădinești. Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj a inițiat acest festivalul de muzică lăutărească în anul 2005 și a fost organizat în colaborare cu Primăria orașului Târgu Cărbunești.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here