Casierii Serviciului Parcări – Târg Haine, nevoiţi să încaseze mai mulţi bani

136

De la 1 martie, casierii din cadrul Serviciului Parcări – Târg Haine vor avea de încasat mai mulţi bani. Salarizarea acestora se face proporţional cu nivelul de realizare al plafonului, realizarea plafonului minim – de 2.500 lei/casier/ lună – fiind obligatorie.

În cadrul şedinţei de Consiliu Local din luna februarie s-a votat hotărârea privind aprobarea majorării cuantumului plafonului minim de încasare pentru casierii din cadrul Serviciului Parcări – Târg Haine. Articolul 1 al hotărârii prevede aprobarea majorării „plafonului minim de încasări pentru casieri, începând cu data de 01.03.2013 la 2.500 lei/casier/lună. Salarizarea se va face proporţional cu nivelul de realizare al plafonului, realizarea plafonului minim fiind obligatorie, concomitent cu înscrierea prevederilor în contractul individual de muncă al salariaţilor”.
Compartimentul Parcări – Târg Haine din cadrul Direcţiei de Patrimoniu funcţionează în regim parţial de autofinanţare, retribuţia personalului fiind condiţionată de realizarea unui plafon minim de încasări.

Majorări impuse de noul nivel al salariului minim
Având în vedere prevederile HG nr. 23/22.01.2013 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, salariul minim pe economie s-a majorat începând cu data de 1 februarie la 750 lei, urmând ca începând cu data de 1 iulie să se majoreze la 800 lei, Direcţia Publică de Patrimoniu din cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu are obligaţia de a acorda personalului din parcări acest drept salarial. „Cum acest salariu se asigură din încasările realizate, în prezent aceste încasări devin insuficiente acoperirii cheltuielilor salariale şi a celorlalte cheltuieli materiale”, susţin reprezentanţii Direcţiei Publice de Patrimoniu.
Astfel a devenit necesară majorarea plafonului lunar minim de încasări pentru casieri, de la 2.300 lei la 2.500 lei/casier/lună, începând cu data de 1 martie. Realizarea acestui plafon este obligatorie.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here