Casiera Polaris, care a sustras 120.000 de lei din banii mai multor asociații de locatari din Târgu-Jiu, plecată în străinătate! Anchetatorii o așteaptă pe femeia urmărită penal la declarații

381

Polaris M Holding SRL, operatorul de salubritate a orașului Târgu-Jiu, a depistat, încă de anul trecut, care este salariata care se face vinovată de delapidarea Asociației de Proprietari nr.54 din municipiu. Salariata a fost suspendată din funcție, aceasta recunoscând în fața șefilor că a sustras banii, atât de la asociația amintită, cât și de la altele din municipiu, prejudiciul adus proprietarilor cotându-se în jurul sumei de 120.000 de lei. Casiera Hermina Gorjeanu este urmărită penal pentru săvârșirea în formă continuată a infracțiunilor de delapidare, fals intelectual și uz de fals, în dosarul deschis anul trecut pe numele său, chiar dacă aceasta a reușit să achite 30.000 de lei din suma sustrasă, ancheta IPJ Gorj fiind aproape de finalizare la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice. Cercetarea acestui dosar pe parcursul unui an întreg se datorează faptului că fosta casieră este plecată în străinătate.

Hermina Gorjeanu, casiera Polaris M Holding Târgu-Jiu, a ajuns să fie urmărită penal pentru faptele sale, adică pentru delapidarea repetată a mai multor asociații de proprietari din municipiu, de care respectiva se ocupa, încă din noiembrie 2017. Dosarul penal nr.1000583, ajuns la poliție în iunie 2017, se află înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu cu numărul 2604/P/2017.Lezată de cea mai mare sumă este Asociația de Proprietari nr.54 din Târgu-Jiu, care primește încă facturi de la Polaris în care figurează și debitul de peste 77.000 de lei, bani plătiți de proprietari pentru gunoi, dar sustrași de către casiera aflată momentan în străinătate. Polaris are grijă în mai 2018 să informeze asociația că datorează banii sustrași, dar și că societatea a formulat o plângere penală împotriva propriei salariate, anexată aceluiași dosar 2604/P/2017.

Locatarii nu mai doresc să plătească taxa de gunoi
Proprietarii, dar și angajații asociației sunt supărați de situație, dar și de faptul că pe facturile lunare emise de Polaris către Asociația nr.54 figurează, în continuare, de mai bine de un an de zile, suma sustrasă de casiera Hermina Gorjeanu de la operatorul de salubritate, suspendată din funcție. Acest lucru apare într-o adresă a asociației transmisă IPJ Gorj. “În numele proprietarilor Asociației nr.54, nemulțumiți de situația creată de către societatea Polaris M. Holding și care nu mai doresc achitarea serviciului prestat de către Polaris până la soluționare, vă mulțumim pentru sprijin și sperăm în urgentarea rezolvării aspectelor menționate”, transmite președintele asociației de proprietari. Din acest motiv evident, administratorul asociației respective refuză să semneze pentru primirea facturii, care include și restanța, adică banii sustrași de casiera respectivă, dar cu toate acestea SC Polaris M. Holding trimite prin poștă factura completată cu restanța inexistentă ca să oblige salariata să își asume primirea acesteia. Problema a fost comunicată, din nou, primarului municipiului Târgu-Jiu.

Până nu plătește Hermina, datoria rămâne la proprietari
În ceea ce privește reprezentanții Polaris, aceștia spun că l-a rândul lor s-au îndreptat împotriva salariatei suspendate din post, pentru recuperarea banilor sustrași de respectiva, angajând un avocat. Până când banii sustrași nu vor fi încasați de la Hermina Gorjeanu, Polaris nu va putea șterge datoria rămasă încă, pe hârtie, la asociația de proprietari din Târgu-Jiu.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here