Casele unor potentați din Tismana, sparte de hoți! Bani și electronice, sustrase de la medicul Brînzan, bunuri de valoare furate de la afaceristul Crînguși

14702

În timp ce polițiștii de la Tismana sunt considerați cantitate neglijabilă de către hoți, casele unor persoane cu notorietate în comunitate au fost golite, în urmă cu scurt timp, de bunuri de valoare. Asta, pornind de la mari sume de bani și până la obiecte electronice și electrocasnice. Faptele au fost trecute însă în scriptele poliției cu AN (autor necunoscut) în timp ce păgubașii au rămas cu bunurile furate și deposedați grav de economii. Două dintre victimele din Tismana sunt fostul medic de familie Nicolae Brînzan și patronul Ion Crînguși.

Faptele s-au petrecut în urmă cu vreo două săptămâni, iar hotul/hoții demonstrează că merge la sigur și, se pare, pe aceeași rețetă. Practic, urmărește victimele, știe când nu sunt acasă și dă lovitura.
Poliția este ca și cum nu ar fi, dovadă că anchetatorii nu ar avea, în prezent, niciun fir pe care să meargă pentru depistarea făptașului, iar dosarele sunt cu AN, în timp ce comunitatea este speriată, așteptând următoarea lovitură.

Gaură de 600.000 de lei!
Interesant este cum s-a acționat în cazul doctorului Brînzan, casa acestuia fiind una dintre cele care au suferit spargeri la finalul lunii trecute. Oamenii vorbesc că spargerile de case ar fi avut loc la pont, iar cei care au intrat cu scopul clar al furtului de pe proprietățile localnicilor nu au plecat din locuințe cu mâinile goale, deoarece, mai ales în această speță, s-ar fi furat sume imense de bani.
Lovitura de grație s-a dat la dr. Brînzan Nicolae, fost medic de familie, singur, necăsătorit, fără copii, în timp ce era de gardă la dispensarul Tismana. Practic, în lipsa proprietarului, hoții i-au spart casa de la Vînăta, str. Linia mare, de unde au furat diferite electrocasnice, plasme, sistemul de supraveghere electronică cu totul, dar și suma imensa de cca 600.000 lei RON (120.000 euro). Fapta este cu AN. Șocant este că tocmai comisarul șef Frățilescu Ion s-a născut acolo, are mama acolo, dar nu și-a folosit în niciun fel poziția ori experiența pentru prinderea hoților catalogați, din start, drept AN.

Crînguși, lovit și el la portofel
O lovitură similară s-a dat, în același timp, la locuința patronului Crînguși Ion din Tismana, zona fosta gară CFR. Respectivului, spun localnici, i s-a spart casa, de unde i s-au furat bunuri de valoare mare, iar reclamația a rămas tot cu AN.

Un IPJ mult prea tolerant?!
Conducerea IPJ Gorj s-a schimbat după mutarea fostului comisar șef Drăghia la Slatina, dar poliția din județul nostru are nevoie încă de autoritate. Reamintim cazul polițistului de la Rovinari, Nicu Tănase, care a pătat iar imaginea poliției în Gorj, asta chiar dacă respectivul are un dosar în cercetare, fapta (posibil consum de droguri la un șef din poliție) fiind destul de gravă, zdruncinând încrederea cetățenilor în organul de poliție.
Mai mult, faptul că superiorii i-au permis concediu de odihnă lui Tănase, un fel de fugă de răspundere, fără a verifica dacă respectivul are sau nu zile de CO, este o altă eroare taxabilă de către comunitate. Așteptăm însă, luni, reacția IPJ Gorj legată de furturile din Tismana.
ANAMARIA STOICA

2 COMENTARII

  1. E liber postul de inspector sef, Tanase poate fi recompensat !
    Citim in presa ca multi indivizi sunt gasiti la volan sub influenta alcoolului sau a drogurilor, li se aplica imediat legea fiind amendati, permise retinute, ba chiar si ei retinuti in arest.
    Iar Tanase de la Politia Rovinari este trimis de sefii de la judet in concediu. Trebuia recompensat cu un bilet de odihna la munte sau la mare sau, de ce nu, chiar in alta tara !
    Cine stie a carui rubedenie sau pila este…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here