Casele de amanet, verificate la contracte

126
bijuterii_big_854Reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Gorj au finalizat tematica de verificare a societăţilor financiare nebancare care acordă credite şi a celor de tip amanet din municipiul Târgu-Jiu. Sancţiunile aplicate pentru neregulile găsite au fost în valoare de 9.000 de lei.

Comisarii de la Protecţia Consumatorului au verificat astfel şase operatori economici din Târgu-Jiu şi trei din Bucureşti, dar cu puncte de lucru tot în Târgu-Jiu. La demararea acestor controale s-au urmărit aspecte legate de publicitatea care să nu inducă în eroare consumatorul, contracte care să modifice clauzele prevăzute iniţial sau să aibă dobânda variabilă, precum şi stipularea de clauze contractuale care constrâng consumatorii.
“Pentru deficienţele constatate la casele de amanet, cum ar fi lipsa de tarife şi comisioane era incompletă, preţurile şi tarifele afişate nu informau dacă TVA-ul este inclus, iar unele contracte nu conţineau informaţii referitoare la dreptul de despăgubire în cazul pierderii sau deteriorării bunului din culpa operatorului economic, am aplicat amenzi contravenţionale în valoare de 9.000 de lei”, a declarat comisara-şefă, Mihaela Răducan. Aceasta a menţionat şi câteva sfaturi pentru consumatorii gorjeni. “Înainte de a semna un contract de credit, cetăţenii trebuie să se asigure că sunt bine informaţi cu privire la dobânzi, termene şi penalităţi pretinse, iar la încheierea unui contract consumatorul trebuie să solicite un exemplar şi o simulare de costuri”, a mai spus Răducan.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here