Case fisurate în satul Plopu! Drumul sătesc, distrus de traficul spre șantierul BRUA Hurezani!

1731

Localnicii din satul Plopu, comuna Hurezani, au reclamat în scris și verbal primăriei din localitate că traficul greu spre șantierul BRUA le-a distrus, în doar o lună, o parte din drumul sătesc care le traversează localitatea, un pod și le-a afectat și locuințele.Cetățenii i-au cerut, de câteva zile, explicații primarului Cîrstea, înștiințându-l că trepidațiile cauzate de traficul greu din sat le-a fisurat casele. Este vorba despre mașinile de mare tonaj care trec prin zonă spre șantierul BRUA, realizat la 700 de metri de ultima locuință din sat.

Edilul le-a răspuns localnicilor nemulțumiți, anunțându-i că mâine l-a chemat în sat pe prefectul de Gorj, pentru ca reprezentantul Guvernului în teritoriu să constate, personal, distrugerile provocate drumului și locuințelor cetățenilor din Plopu. Se știe că artera a fost reabilitată cu vreo trei ani în urmă, lucrările nefiind unele de prea mare calitate.

Primarul PSD a recunoscut că șantierul BRUA a afectat zona, mașini de mare tonaj cărând piatra pe drum dar și țevile necesare rețelei de gaze BRUA.

Localnicii cer, urmare a celor întâmplate, o limită de tonaj pe această arteră rutieră care este distrusă și pentru că lucrările de modernizare, din urmă cu trei ani, nu au fost optime. Acestea nefiind realizate la fel pe toată porțiunea reabilitată.

Primarul de Hurezani a anunțat că nu va mai candida pentru un alt mandat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here