Căsătorii sub Poarta Sărutului de Sfântul Valentin şi Dragobete

368

Primăria Târgu-Jiu se pregăteşte să oficieze căsătorii sub Poarta Sărutului de Sfântul Valentin. Şase cupluri au făcut cereri pentru a fi cununate de edilul Florin Cârciumaru. În această zi specială, îşi vor uni destinele şi două cupluri din alte judeţe ale ţării. Este vorba despre un cuplu din Baia Mare şi unul din Craiova.

Şase cupluri îşi vor uni destinele, la Târgu-Jiu de Sfântul Valentin.
“Noi organizăm căsătorii la Poarta Sărutului şi în acest an, ca şi în anii precedenţi, de Sfântul Valentin, cât şi de Dragobete. Aşteptăm acei tineri care doresc să îşi unească destinele, în zilele dedicate dragostei, să vină pentru a-şi oficia căsătoria atât la Poarta Sărutului, cât şi la sediul primăriei. Trei cupluri îşi vor uni destinele la Poarta Sărutului, dorind, în mod special, să îşi oficieze căsătoria lângă acest monument de o deosebită importanţă pentru municipiul Târgu-Jiu, iar trei cupluri îşi vor uni destinele la sediul primăriei. Ca şi la căsătoriile din noaptea de Revelion, tradiţia a depăşit graniţele judeţului. Ne bucurăm să avem un cuplu tocmai de la Baia Mare şi unul de la Craiova”, a precizat Dan Laurenţiu, directorul Direcţiei Publice Comunitare Locale de Evidenţă a Persoanelor (DPCLEP) Târgu-Jiu.
Pentru Dragobete, Sfântul Valentin românesc, perioada de depunere a documentelor pentru căsătorie va fi între 11 şi 14 februarie.

Acte necesare în vederea realizării căsătoriei
Documentele necesare pentru oficierea acestor căsătorii sunt actele de identitate ale ambilor parteneri, original şi copie, certificatele de naştere în copie şi original, hotărârea de divorţ sau certificatul de deces în cazul persoanelor care nu sunt la prima căsătorie, timbrul fiscal de 2 lei, precum şi dovada achitării taxei de 400 de lei. Obligatorii sunt şi certificatele medicale, pe care trebuie să se specifice doar “se poate sau nu căsători”, iar cealaltă noutate constă în faptul că există o derogare prin care, oriunde în ţară, se pot căsători cupluri şi din afara localităţii alese. Astfel, toţi cei care vor să-şi pună pirostriile la Poarta Sărutului şi nu au domiciliul în Târgu-Jiu, se pot adresa Biroului de Stare Civilă.

Picture049Cum se va sărbători Valentine’s Day la Târgu Jiu
Autorităţile locale ale municipiului vor organiza de Ziua Îndrăgostiţilor mai multe acţiuni şi vor acorda premii. Este vorba despre concursuri pe tema „Cea mai frumoasă declaraţie de dragoste”, organizate la posturile locale de radio. Premiile constau în: cinci torturi, cinci cine romantice şi zece bonuri valorice la două pizzerii din oraş. Tot atunci, în foişorul din Parcul Central, Fanfara „Armonia” va susţine un concert. De asemenea, Primăria Târgu-Jiu va oferi, de Sfântul Valentin, bilete gratis la film. Astfel, filmul „Poveste de iarnă” va putea fi vizionat între orele 16.00-18.00, la Cinematograful „Sergiu Nicolaescu”. Invitaţiile la film vor putea fi ridicate de la Centrul de Informare a Cetăţeanului din cadrul primăriei. “Am pregătit pentru această ocazie câteva concursuri la care pot să participe toţi îndrăgostiţii din Târgu-Jiu. Programul începe la ora 10.00. Avem concursurile care se vor desfăşura la emisiunile matinale ale unor posturi de radio locale. La ora 16.00 avem un film, „Poveste de iarnă”, oferit de Cinematograful Sergiu Nicolescu, vom avea oferite în cadrul primăriei cu ajutorul celor de la cinema 100 de locuri. Aceste bilete pot fi luate de la sediul Primăriei Târgu-Jiu, de la Centrul pentru Informare al cetăţenilor începând de lunea viitoare. La ora 18.00 începe un alt film „Academia Vampirilor” tot la cinema Sergiu Nicolaescu, alte 100 de locuri, alte 100 de bilete. Intrarea se face numai pe bază de invitaţie şi îi aşteptăm pe cei interesaţi să ridice invitaţiile, le vom da în ordinea sosirii dumnealor”, a precizat Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here