Casa Tineretului, predată către CNI. Investiție de peste 5 milioane de euro

2514

Consiliul Județean Gorj a predat către Compania Națională de Investiții (CNI) clădirea Casei Tineretului din Târgu-Jiu, pentru reabilitare și modernizare. Investiția depășește suma de 5 milioane de euro.

Casa Tineretului din Târgu-Jiu a intrat, la începutul anului 2017, în patrimoniul Consiliului Județean Gorj. Clădirea a fost lăsată în paragină și are nevoie de reabilitare totală.
Imobilul are o suprafață construită la sol de 1.192 mp, suprafața terenului fiind de 2.784 mp.
Aici a funcționat în trecut Casa tehnicii pentru tineret, clădirea fiind realizată și dată în funcțiune în anii ʼ70, pe fondul unei dezvoltări economice și sociale continue a orașului Târgu-Jiu. Clădirea, cu regimul de înălțime D+P+4E, a fost proiectată ca un edificiu multifuncțional atât pentru activități culturale, cât și pentru servicii hoteliere. Aici există o sală polivalentă de peste 300 de locuri, dar și un hotel.

Lift panoramic
Consilierii județeni au aprobat, în ședința de joi, predarea către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții ,,C.N.I.” S.A., pe bază de protocol, a terenului și clădirii situate pe str. Nicolae Titulescu, nr. 8. În prezent, construcția se află într-o stare avansată de degradare.
„Principalele categorii de lucrări ce se vor executa: lucrări de structură; lucrări de arhitectură; lucrări de instalații electrice, inclusiv sistem de detectare, semnalizare și avertizare incendiu; instalație de desfumare în caz de incendiu (evacuare a fumului și gazelor fierbinți); instalații sanitare (inclusiv instalația de stingere a incendiului alcătuită din hidranți interiori, hidranți exteriori și gospodăria apă de incendiu, prevăzută un rezervor executat din beton, amplasat îngropat, cu capacitatea de 180 mc); instalații termice; montare sistem alternativ de producere a apei calde utilizând energie solară prin intermediul unui număr de 16 panouri solare cu 15 tuburi vidate, amplasate pe acoperiș (terasă); instalație de ventilație pentru asigurarea condițiilor de confort în sala de spectacole; montare lift panoramic, realizat pe structură independentă de oțel alipit laturii nordice a clădirii; dotări etc”, se arată în proiect.
După reabilitare, aici își va desfășura activitatea Școala Populară de Arte ,,Constantin Brâncuși” Târgu-Jiu, aflată în subordinea Consiliului Județean. Casa Tineretului va putea găzdui diverse activități culturale: spectacole, concerte sau expoziții.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here