Casa Iris, sprijin în perioada frigului pentru târgujienii sărmani

289

casa irisTemperaturile scăzute din ultimele zile i-au trimis pe oamenii fără locuinţe sau cu probleme în cadrul familiilor din municipiul Târgu-Jiu direct la sediul Casei Iris. Vremea s-a dovedit a fi imposibil de îndurat pe timp de noapte de către cei care nu au o locuinţă deasupra capului şi nici un venit lunar.

În ultimele zile, mai multe persoane fără adăpost din municipiu au apelat la serviciile oferite de Casa Iris, centru care asigură cazare pentru persoane adulte, familii cu sau fără copii, ce au domiciliul în municipiul Târgu-Jiu. “Momentan avem aici 16 persoane, dintre care patru copii, doi băieţi şi două fete, cu vârste de până la şase ani, restul sunt adulţi, bărbaţi şi femei. Urmează ca în zilele următoare să ne vină o familie formată din mamă şi doi copii adolescenţi care şi-au anunţat sosirea şi ne-au explicat că tatăl practic îi dăduse afară din casă”, a declarat Teodora Ciobanu, directoarea Direcţiei Publice de Protecţie Socială (DPPS) Târgu – Jiu.

Aceasta a precizat că odată cu venirea frigului, solicitările de primire cresc. Casa Iris oferă la ora actuală 32 de locuri, 16 pentru femei şi tot atâtea pentru bărbaţi. Pe perioada cazării la Casa Iris, oamenii au parte de condiţii de trai, de igienă, asistenţă medicală primară, supraveghere şi chiar consiliere, la sediul centrului existând un asistent social şi un psiholog voluntar pentru cei care solicită consilierea. De asemenea, cetăţenii care ajung pentru prima dată la Casa Iris sunt ţinuţi de obicei circa trei luni de zile, în funcţie de caz, perioada de şedere scăzându-se sau fiind crescută. “Pentru Crăciun, dar şi pentru Revelion, le vom pregăti şi lor un program special. Copiii vor avea parte de cadouri, jucării şi haine provenite din donaţii, precum şi alimente tradiţionale mesei de Crăciun”, a adăugat directoarea DPPS Târgu-Jiu.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here