Casa Iris, pregătită să-i găzduiască pe târgujienii fără adăpost

225

Casa Iris este locul unde persoanele fără adăpost sunt găzduite pe o perioadă de trei luni. Acestea beneficiază aici de condiţii foarte bune, graţie implicării municipalităţii. La ora actuală, la Casa Iris sunt găzduiţi 22 de adulţi, pe perioada sezonului rece, însă, se aşteaptă ocuparea la capacitate maximă.

De câţiva ani, la nivelul municipiului nostru funcţionează Casa Iris, care este un refugiu pentru târgujienii fără adăpost. De regulă, în această perioadă a anului adresabilitatea este destul de mare, dar reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu spun că nu vor fi probleme şi că se face faţă solicitărilor. La ora actuală sunt cazaţi aici 11 bărbaţi şi 11 femei, dar şi câţiva copii. Autorităţile confirmă faptul că la Casa Iris există toate condiţiile necesare pentru a-i găzdui pe târgujienii fără adăpost, pe perioada sezonului rece.

Capacitate de 32 de locuri
Casa Iris dispune de două dormitoare: unul pentru femei şi unul pentru bărbaţi; fiecare dintre ele are 16 locuri, cu paturi suprapuse. Există băi separate pentru femei şi pentru bărbaţi, cu cabină de duş şi toalete; există o bucătărie comună şi o sală de mese cu toate dotările necesare. Cei care sunt acolo cazaţi sunt în absolută siguranţă, potrivit reprezentanţilor Primăriei municipiului Târgu-Jiu.
Pe perioada iernii, din cauza frigului, creşte numărul celor care se adresează autorităţilor pentru a fi cazaţi la casa Iris. Totuşi, nu vor fi probleme, şi toţi cei care vor solicita sprijin vor beneficia de cele mai bune condiţii.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here