Casa de Sănătate Gorj îi consultă de boală pe comisarii Gărzii Financiare

136

Picture 016Ca să scape de restructurare, câţiva comisari ai Gărzii Financiare din Gorj s-au îmbolnăvit subit. Funcţionarii în cauză nu au promovat însă ultimele examene şi au fost disponibilizaţi.

Drept urmare şeful Gărzii, Gheorghe Pupăzan, a cerut Casei Asigurărilor de Sănătate să-i caute pe funcţionari acasă, pentru a vedea dacă aceştia sunt chiar suferinzi ori doar bolnavi închipuiţi.

Zece comisari ai Gărzii Financiare din Gorj trebuie să părăsească posturile, de săptămâna viitoare. Ei nu au promovat concursul şi au fost puşi pe lista de restructurări. Cinci dintre ei, însă, au intrat în concedii mediale, ceea ce l-a determinat pe şeful instituţiei, să ceară o anchetă. Gheorghe Pupăzan cocinas-a adresat astfel Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj cerând reprezentanţilor instituţiei să-i verifice acasă pe comisari, pentru a vedea dacă aceştia suferă într-adevăr de vreo boală.

Pupăzan: “Am cerut anchetă!”

“În primele cinci zile, cade în sarcina noastră, a instituţiei, să plătim aceste concedii medicale, după cele cinci zile, Casa de Sănătate le plăteşte concediile medicale. În acelaşi timp, am cerut Casei de Sănătate să verifice şi dacă aceste concedii sunt reale sau nu”, a declarat Gheorghe Pupăzan, şeful Gărzii Financiare Gorj. La Garda Financiară, din cei 22 de comisari, vor mai rămâne în activitate doar 12.

Gabriela Mladin

Cocină promite promptitudine

Directorul Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate, Gheorghe Cocină, a declarat ieri că încă nu a ajuns la el solicitarea comisarului Pupăzan dar a menţionat că în momentul în care va ajunge în posesia ei îi va da curs imediat. Cocină a promis astfel că îi va controla la domiciliu pe salariaţii Gărzii Financiare care se declară bolnavi, când se aşteaptă aceştia mai puţin. CJAS Gorj este obligat, prin lege să dea curs, acestor solicitări venite din partea angajatorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here