Casa de Pensii Gorj vinde doar 66% dintre biletele de tratament primite

425

O nouă serie de bilete de tratament sunt puse la dispoziţie pentru pensionarii gorjeni prin intermediul Casei Judeţene de Pensii (CJP) Gorj. Este vorba de aproape 270 de tichete în majoritatea staţiunilor balneo-climaterice din ţară.

Potrivit conducerii instituţiei, situaţia din acest an nu este una tocmai roz spre deosebire de anii trecuţi, când erau la mare căutare şi biletele de tratament în perioadele de extra-sezon, nu doar cele din timpul lunilor de vară. “Ca şi în anii ceilalţi, vara este cel mai aglomerat. În fiecare an, avem şi cereri nerezolvate, dar avem şi bilete rămase. Şi asta s-ar explica prin faptul că majoritatea dintre beneficiarii noştri şi-ar dori să meargă la tratament în perioada de vară şi atunci vara nu putem rezolva toate solicitările. În perioada de extra-sezon rămânem cu bilete nevândute. Comparativ cu anii anteriori, ne-am confruntat cu o situaţie mai puţin obiectivă, adică ne rămân foarte multe bilete. Per total în primele şapte serii am reuşit să vindem numai 66% din biletele primite. De exemplu, la seria care cuprindea Sărbătorile Pascale ar fi o explicaţie faptul că oamenii stau acasă să-şi petreacă sărbătorile, însă pentru celelalte perioade n-am găsit o altă explicaţie obiectivă la faptul că nu putem vinde biletele decât lipsa banilor”, a declarat Ioana Talău, directoarea adjunctă a CJP Gorj.

270 de bilete pentru seria a opta
La ora actuală, la sediul instituţiei judeţene au ajuns biletele pentru ce-a de-a opta serie cu plecare în perioada 8-11 iunie. “Acum eliberăm biletele pentru seria a opta care are plecare în 8-11 iunie; avem în jur de 270 de bilete primite, majoritatea sunt distribuite de către Casa Naţională de Pensii. Nu ştiu dacă toate persoanele cărora le-au fost repartizate se vor prezenta să-şi ridice biletele, dar cele care vor rămâne vor fi redistribuite. Cele mai multe bilete, ţinând seama că un criteriu de repartiţie este şi aşezarea în teritoriu, le avem în staţiunile de pe Valea Oltului, foarte multe le avem la Olăneşti, Govora şi Bala. Dacă în anii anteriori, la Olăneşti, aveam perioade când suplimentam repartiţiile şi tot nu făceam faţă solicitărilor, acum nu putem vinde toate biletele care ne sunt repartizate. Staţiunile Felix şi Herculane sunt două staţiuni foarte solicitate, iar la nivel naţional există foarte multe cereri pentru acestea”, a mai spus directoarea adjunctă a CJP Gorj.
Casa Judeţeană de Pensii Gorj aduce la cunoştinţa pensionarilor faptul că, având în vedere că tratamentul balnear şi pentru recuperare a capacităţii de muncă este un serviciu medical, la momentul prezentării în staţiunea balneară, beneficiarii trebuie să aibă asupra lor cardul de sănătate, activat la medicul de familie şi să cunoască codul PIN al acestuia. “Începând cu data de 1 mai 2015, toţi pensionarii şi alte categorii care ridică bilete pentru tratament balnear, la prezentarea în staţiune, trebuie să aibă obligatoriu cardul de sănătate activat la medicul de familie, inclusiv codul PIN. În caz contrar, nu vor putea beneficia de tratamentul din staţiune”, transmite conducerea CJP Gorj.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here