Căruţaş, victima unui accident la Bârseşti

183

DSCF3131Un banal drum cu căruţa până la Leleşti s-a transformat ieri într-unul până la spital pentru un bărbat care a fost accidentat în principala intersecţie de la Bârseşti. În atelajul condus de acesta se aflau două persoane, soţ şi soţie, ţigani care plecaseră de la oraş cu căruţa pentru a vinde haine la mâna a doua în satele din apropiere de Târgu Jiu.

Viorica Sandu, soţia celui rănit, nu a avut nevoie de îngrijiri medicale imediat după producerea accidentului, ea fiind convinsă că şoferul de pe Dacia Solenza care a lovit căruţa este vinovat de tot necazul. „Nu ştiu cum ne-a luat de la spate, că noi mergeam pe banda noastră. El venea din spate, noi mergeam pe dreapta, iar el a dat în noi. Nu ştiu cum a făcut”, spune femeia.

Liviu Marica, şoferul implicat în accident a fost la un pas de a fi linşat de către băiatul bărbatului accidentat. Mai mulţi ţigani au venit la faţa locului, iar tânărul a spus că va face moarte de om dacă îl prinde pe cel care i-a băgat tatăl în spital, rudele împiedicându-l cu greu să nu facă vreun gest necugetat. Şoferul a dat însă declaraţii din care spunea că vina este a căruţaşilor, deşi el era cel care lovise căruţa de la spate. „Pur şi simplu m-am trezit cu căruţa în faţă. O fracţiune de secundă a durat până când au ieşit ei în faţa mea de undeva din dreapta. Eu eram pe drum cu prioritate, ei au intrat brusc în faţa mea şi nu am mai avut cum să-i evit pentru că aveam maşini pe contrasens şi nu aveam unde să mai mă duc”, spune şoferul. Pe marginea drumului, unii şoferi s-au luat şi ei la ceartă cu ţiganii, cărora le-au reproşat că umblă cu căruţele pe orice drum, fără să ţină cont că îşi pun în pericol şi viaţa lor şi pe a altora, ancheta deschisă de poliţişti arătând, într-o primă fază, că şoferul ar avea partea lui de vină pentru că nu ar fi păstrat distanţa corespunzătoare faţă de atelajul pe care îl avea în faţa sa.

Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here