Căruţaş, accidentat mortal chiar de vărul său

334

bscap0564O nenorocire a trezit ieri dimineaţă mare parte din localnicii din Polovragi, după ce toată suflarea satului a aflat că un bărbat de 50 de ani a fost accident mortal chiar de un văr al său cu care se afla în conflict de mai mult timp.

Victima se afla într-o căruţă, atelajul fiind făcut praf de un ARO camionetă cu care circula şoferul. Singura veste bună a fost aceea că în căruţă nu apucase să urce şi fiul celui mort pentru că, atunci, nenorocirea ar fi fost şi mai mare.

Accidentul s-a produs la Polovragi, pe o uliţă asfaltată din zona centrală a comunei. Constantin Misailescu s-a trezit ieri cu noaptea în cap şi a plecat în zorii zilei pentru a ajuta un vecin la tăiatul unor porci de Crăciun, accidentul având loc la circa 200 de metri de casa la care ar fi trebuit să bscap0570ajungă acesta. Bărbatul se deplasa cu o căruţă, atelajul fiind lovit în plin de un autoturism ARO, în urma impactului căruţaşul fiind aruncat într-un şanţ, decesul producându-se pe loc. „A murit în braţele mele, atât pot să vă spun. A mai respirat de vreo 2-3 ori şi după aia a murit. Eu l-am găsit în şanţ când am venit. Am ajuns imediat după accident, dar nu am mai putut să facem nimic pentru a-l salva pentru că era lovit prea rău”, spune Nicolae Munteanu, unul dintre martorii prezenţi la faţa locului.

Şoferul autoturismului, Dumitru Misailescu, a găsit repede o scuză pentru cele întâmplate, spunând că a încercat să evite două persoane şi, din această cauză a intrat pe contrasens, izbind în plin căruţa. Acesta a menţionat că certurile pe care le-a avut în trecut cu ruda sa nu au legătură cu accidentul de ieri dimineaţă. „Suntem veri primari, cum să mă duc direct cu maşina în el? Mergeam pe drum, erau două persoane pe care am încercat să le evit şi când am luat stânga am dat peste el. Asta s-a întâmplat. Viteză nu aveam că DSCF2315nu mergeam repede, îmi pare rău pentru cele întâmplate”, spune şoferul, deşi pe carosabil au rămas urme de frânare de câţiva metri.

Prin sat localnicii nu aveau vorbe tocmai de laudă la adresa conducătorului auto, sătenii vorbindu-l ca un om „rău” şi dispus să se certe oricând cu cineva doar pentru a le fi bine oilor pe care le are în turma sa. „Ne-a făcut tot felul de probleme. Bagă oile prin grădinile noastre, ne-a tăiat şi gardurile din sârmă pentru asta, pune câinii pe noi dacă ne luăm de el, câte şi mai câte nu nea făcut. Păcat că îl omorî tocmai pe văru-su că şi cu ăsta se certa tot timpul. Ăl de muri era un om numai bun de pus la rană, harnic, iubitor, te ajuta de câte ori era nevoie şi uite că tot pe el îl luă Dumnezeu”, spunea una dintre bătrânele satului venită să vadă ce se întâmplase la locul accidentului. Inspectorul Lucian Brâncuşi din cadrul IPJ Gorj declară că accidentul s-a produs în condiţiile în care şoferul nu a circulat pe partea dreaptă a sensului său de deplasare, iar căruţa nu era semnalizată corespunzător. Dumitru Misăilescu va fi cercetat penal pentru ucidere din culpă, el riscând o pedeapsă de până la 7 ani închisoare. Bărbatul decedat a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Gorj, medicii legişti fiind cei care vor consemna azi care sunt cauzele exacte ale decesului.

Gelu Ionescu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here