Cârţu, atac la Daum: “Trebuie să ne luăm după Pandurii?”

262

Egalul naţionalei României cu reprezentativa Muntenegrului i-a scos în faţă pe primii contestatari ai lui Christoph Daum. Meciul de pe Cluj Arena s-a terminat 1-1, după ce Nicolae Stanciu a irosit penaltiul acordat în prelungiri de Anthony Taylor. În ciuda faptului că tricolorii au ratat victoria în ultimele momente ale partidei, jocul gazdelor nu a impresionat, iar experimentele neamţului au părut sortite eşecului. Romario Benzar, folosit în premieră fundaş dreapta, pare să fi fost singura alegere inspirată a noului selecţioner. Moţi, înlocuitorul lui Chiricheş, a greşit la golul oaspeţilor, Bicfalvi nu a reuşit nimic din postura de mijlocaş dreapta, iar utilizarea lui Săpunaru la închidere l-a iritat pe fostul component al Craiovei Maxima, Sorin Cârţu. Antrenorul care a trecut pe la Craiova şi Pandurii a declarat că nu a înţeles de ce jucătorul Astrei a început titular partida în faţa apărării. “Voi l-ați mai văzut vreodată pe Săpunaru mijlocaș central? Ce, dacă așa joacă la Pandurii sau pe nu știu unde, trebuie să ne luăm după Pandurii? Dacă am ajuns să jucăm așa, atunci ar trebui să ne rupem carnetele de antrenori! Nu poți să vii cu improvizații la națională. Mai faci improvizații pe la echipa de club, dar nu aici.Toată lumea știe care e postul lui Săpunaru, fundaș central. Îl mai joci central într-un 3-4-3 sau 3-5-2, dar așa la mijloc nu. Niciodată”, a spus Cârțu la Dolce Sport.
“Am jucat cu un antrenor neamţ o partitură românească. Ne-a anunţat că va juca în pressing, dar lucrurile astea de propagandă le-am trăit înainte de 1989. Nu a semănat nimic din ce am jucat cu ce a anunţat neamţul înainte, cu emfază. La mijlocul terenului a fost un haos organizat. Totul a fost o întâmplare în jocul nostru, inclusiv golul marcat. Nouă ne rămâne speranţa. Mie neamţul acesta nu mi-a plăcut de la început, pentru că nu a fost un creator de echipe, ci a beneficiat de ceea ce s-a făcut înaintea lui. Drama a fost că Daum nu a înţeles nimic din ce pot jucătorii români”, a spus şi fostul antrenor al lui Dinamo, Cornel Dinu.
Daum pare să fi nimerit doar schimbările: Popa marcând în minutul 85, iar Keşeru obţinând penaltiul din finalul partidei.

Echipa României
Pantilimon – Benzar, Moți, Grigore, Filip – Hoban, Săpunaru – Bicfalvi (76` Adi Popa), Stancu (90`Keşeru), Stanciu – Andone(70` Torje). Selecționer: Christoph Daum
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here