Carnea de miel şi ouăle, la control în perioada următoarea

167

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor va declanşa în data de 20 aprilie 2013 o serie de controale la nivel naţional pentru verificarea modului în care sunt produse, transportate şi valorificate carnea de miel, ouăle, dar şi alte alimente consumate cu precădere în perioada sărbătorilor pascale. Şi la nivelul judeţului Gorj vor avea loc verificări în acest scop. Ion Iliuţă, şeful DSVSA Gorj susţine că peste 6000 de miei vor fi sacrificaţi în preajma sărbătorilor pascale.

Potrivit reprezentanţilor ANSVSA în această perioadă inspectorii sanitari-veterinari vor efectua mai multe controale pentru verificarea cărnii de miel şi a ouălor. De asemenea se vor autoriza punctele de tăiere a mieilor în spaţii special amenajate, asta dacă autorităţile locale vor solicita acest lucru. Ion Iliuţă, susţine că, înainte de Paşte, inspectorii sanitar-veterinari vor verifica starea de sănătate a mieilor din turme, care urmează să fie vânduţi în centrele de sacrificare din judeţ. De asemenea, mieii vor fi sacrificaţi prin asomare. „Noi chiar de acum am început pregătirile, cu privire la informarea primăriilor din judeţ care sunt dispuse să investească în asigurarea unor mici centre de sacrificare. Împreună cu poliţiştii locali vom controla săptămânal târgurile. Rolul verificărilor este de a depista pe cei care fac trafic cu animale, pentru că e foarte periculos să mergem cu animale în târguri necunoscând starea de sănătate şi mai ales cele care provin din alte judeţe”, a precizat Iliuţă în urmă cu ceva timp.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here