Carne de tun în Liga Națională

279

Energia a făcut un simplu act de prezență la Constanța, acolo unde campioana a arătat că nu suferă într-atât de mult cât să aibă cea mai mică problemă în fața elevilor lui Andrieș.

Chiar dacă pleca la drum cu o echipă încropită, măcinată de accidentări, Energia spera la un rezultat bun și își propunea măcar o evoluție care să șteargă rușinea ultimei deplasări, când a pierdut la Odorhei la o diferență de peste 10 goluri. N-a fost să fie nici una, nici alta, rezultatul nu a fost nici pe departe unul bun, iar scorul, deși nu a fost la fel de mare ca la Odorhei, a consemnat și el o diferență de 10 goluri între cele două echipe la finalul celor 60 de minute de joc.
În ciuda unor intervenții bune ale lui Antonaru în primele minute de joc, atacul a fost neinspirat, și Energia a marcat primul gol abia după 7 minute de joc. În minutul 13, tabela arăta deja o diferență rușinoasă, scor 8-1 pentru constănțeni, campionii evoluând fără a se vedea vreo urmă din problemele ce le-au afectat programul de pregătire și au fost aproape de a-i scoate din circuitul Ligii Naționale. Totuși, au fost momente, e drept, destul de puține, în care și Energia a încercat să joace handbal, iar unul dintre acestea, fructificat și pe tabelă, a fost cel dintre minutele 13 și 17, când gorjenii au marcat de patru ori consecutiv, revenind de la 8-1 la 8-5, dând un licăr de speranță celor care credeau încă într-o minune. Ultima diferență de trei goluri s-a consemnat cu două minute înainte de finalul primei reprize, scor 11-8, dar eliminarea lui Dragnea a fost urmată de trei goluri la rând ale HCM-ului, iar Constanța avea la jumătatea meciului un ecart de șase goluri față de oaspeți.
Degringolada din ofensiva Energiei a continuat și în partea a doua a meciului, iar relevante au fost două faze consecutive de atac ale elevilor lui Andrieș la scorul de 16-10, când cu un om în plus pe teren, Kekezovic a ratat o aeriană trimițând peste poartă, iar la acțiunea de atac următoare, Dragnea a scăpat mingea din mână în momentul când se afla singur pe semicerc avându-l în față doar pe Rudi Stănescu. Ratând astfel de situații, Kekezovic irosind în prima repriză și o aruncare de la 7 metri, nu ai cum să te întorci cu un rezultat bun din nicio deplasare, mai ales de la Constanța. Echipa campioană a continuat să lovească într-un adversar căzut la pământ, iar în minutul 50 tabela indica pentru prima dată o diferență de 10 goluri, 25-15, diferență care a rămas nu doar cea maximă, ci și cea finală, Energia pierzând la Constanța cu 31-21 (14-8).
Etapă după etapă, Energia se afundă tot mai adânc nu doar în mediocritate, ci și în subsolul clasamentului, de acolo de unde cu greu va mai ieși, dacă nu o va face cât mai repede. După șase etape și cinci meciuri disputate, la jumătatea turului sezonului regulat, Energia nu are decât o singură victorie, iar în clasament sub gorjeni nu se mai află decât CSU Suceava, echipă care însă a pierdut o dată la masa verde, iar în această ultimă rundă a fost învinsă la limită, scor 18-19, de Minaur Baia Mare, echipă cu pretenții îndreptățite la cucerirea titlului.

HCM Constanța – Energia Târgu Jiu 31-21 (14-8)
HCM: Stănescu (15 intervenții), Bucătaru, M. Popescu – Cristescu (7), Buricea (6), Toma (4 – 1 din 7m), Angelovski (4), Cutura (3 – 2 din 7m), Stavrositu (2), Șomlea (2), Humet (1), Baican (1), Gal (1), C. Șimicu. Antrenor: Zvonko Sundovski.
Energia: Antonaru (8 intervenții), Șelaru (3) – Acatrinei (8 goluri – 2 din 7m), Kekezovic (4), Dragnea (3), Stankevicius (3), A. Enache (2), B. Mănescu (1), Giotoiu, Ilieș, Halasz, V. Popescu, Rodrigues, Al. Mănescu. Antrenor: Liviu Andrieș.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here