Carmangerie amendată cu 40.000 de lei. Folosea aditivi neautorizați!

1653

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Gorj a aplicat o amendă usturătoare unei carmangerii din județ, pentru utilizarea unor aditivi neautorizați la fabricarea unui sortiment de produse din carne preparată. Amenda dată este de 40.000 de lei.
De asemenea, în timpul controalelor efectuate săptămâna trecută au fost aplicate opt amenzi în valoare de 67.000 lei unor obiective situate în Godinești, Hurezani, Târgu-Jiu și Turcinești.
Inspectorii DSVSA Gorj au dat și două amenzi de 10.000 lei unui snack-bar, pentru depozitarea nesectorizată a produselor alimentare refrigerate (carne și ouă lângă legume) și unui fast-food, pentru identificarea unor deficiențe de întreținere a spațiilor și echipamentelor. Mai precis, carcasa de la instalația de climatizare și rafturile de depozitare din camera frigorifică erau corodate, existând pericolul de contaminare a produselor alimentare depozitate în incintă.
Alte două amenzi de câte 1.200 de lei au fost aplicate unor magazine alimentare „pentru expunerea spre comercializare a produselor alimentare preambalate în afara spațiului înregistrat sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor”, precizează DSVSA Gorj.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here