Cariile se vor trata gratuit de la 1 aprilie

268

Cele mai frecvente afecţiuni dentare, cariile, vor putea fi tratate gratuit de la 1 aprilie, când vor intra în vigoare noile reguli de acordare a serviciilor medicale persoanelor neasigurate, dar şi al celor care cotizează la Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS).

Persoanele de peste 18 ani, asigurate, îşi vor putea trata cariile gratuit, iar alte servicii medicale vor fi decontate în proporţie de 60%. Deocamdată se aşteaptă normele pentru aplicare noilor reglementări privind acordarea serviciilor medicale. Din luna iulie a anului trecut, beneficiază de decontare parţială sau totală copiii, pensionarii, dar şi veteranii de război. Mai exact, persoanele care au peste 65 de ani şi pensii sub 740 lei pe lună vor beneficia de anumite servicii medicale stomatologice decontate de stat în proporţie de 60 la sută. În cazul copiilor cu vârste între 6 şi 14 ani, beneficiarii legilor speciale, veteranii sau revoluţionarii, magistraţi înlăturaţi din justiţie în timpul regimului comunist, gratuitatea va fi de 100 la sută.

37 de stomatologi, în relaţie contractuală cu CJAS
După o perioadă de un an în care serviciile medicale stomatologice nu au mai fost decontate din Fondul naţional de asigurări sociale de sănătate, începând cu data de 1 iulie 2014, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj a încheiat din nou contracte de furnizare de servicii medicale cu 37 cabinete de medicină dentară. Cel mai probabil, la următoarea sesiune de contractare va creşte numărul stomatologilor care solicită intrarea în relaţie contractuală cu CJAS Gorj.
Lista completă cu medicii care au încheiat contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate Gorj poate fi consultată pe site-ul instituţiei.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here