Carierele miniere, prădate de hoţi

148

F1040029Şase tineri din Mătăsari şi un bărbat din comuna Borăscu sunt cercetaţi de oamenii legii după ce au sustras mai multe bunuri din perimetrul Carierelor Jilţ-Nord şi Jilţ-Sud.

Cei şase tineri au fost prinşi după ce unul dintre ei a fost tras pe dreapta de poliţişti iar în maşina la volanul căruia se afla acesta a fost găsită o traversă metalică, oamenii legii stabilind că aceasta a fost furată din perimetrul Carieri Jilţ-Nord. „Miercuri, 14 martie, orele 20:00, poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Mătăsari l-au prins în flagrant pe Ş.I.A., de 26 ani, din comuna Mătăsari, în timp ce conducea pe DC 86 Croici-Mătăsari, un autoturism, fără a poseda permis de conducere. În autoturism a fost găsită o traversă metalică, a cărei provenienţă nu a putut fi justificată de către Ş.I.A. Din cercetările efectuate de poliţişti, a rezultat că traversa metalică a fost sustrasă împreună cu alţi cinci tineri, I.S., de 18 ani, C.O., de 26 ani, L.G., de 18 ani, S.F., de 28 ani şi P.I., de 20 ani, toţi din comuna Mătăsari, din perimetrul Cariera Jilţ Nord şi urma a fi valorificată la un centru de colectare deşeurilor feroase”, a anunţat Daniel Tică, purtător de cuvânt al IPJ Gorj. Extinzând cercetările, poliţiştii au descoperit că aceeaşi suspecţi au mai sustras o altă traversă, găsită într-un alt autovehicul. Traversele metalice au fost lăsate în custodia centrului de colectare, urmând a fi restituite unităţii prejudiciate, iar pe numele celor şase tineri a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. Unul dintre suspecţi este cercetat şi pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Cu tractorul la furat

În seara aceleiaşi zile, un alt bărbat, de această dată din comuna Borăscu, a fost prins de oamenii legii în timp ce încerca să fure mai multe bunuri. În jurul orelor 21:30, poliţiştii din Mătăsari au fost sesizaţi telefonic de către şeful de tură al dispozitivului care asigură paza Carierei Jilţ Sud, cu privire la faptul că un bărbat sustrage cu un tractor elemente role transportoare din incinta carierei. „Echipa operativă constituită la nivelul Secţiei 4 Poliţie Rurală Mătăsari s-a deplasat la faţa locului. Aici a fost identificat O.T., de 45 ani, din comuna Borăscu, care sustrăgea mai multe elemente rolă transportoare. În remorca tractorului au fost identificate un număr de 24 elemente rolă, care au fost predate reprezentanţilor Carierei Jilţ Sud. Valoarea prejudiciului cauzat urmează a fi comunicat ulterior de către societatea păgubită”, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. În prezent, bărbatul este cercetat în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here