Cariera Seciuri, pusă sub pază privată! Safety a angajat șase localnici pentru patrula mobilă

448

Aparținând Complexului Energetic Oltenia, Cariera Seciuri, unitate minieră aflată în conservare, are de luni și pază privată, asta după ce acest serviciu a fost realizat, până luni, doar de cei 57 de salariați, rămași să aibă grijă de utilajele și circuitele de benzi aflate pe post de monumente. Responsabilii unității miniere au cerut ajutor la CEO pentru că nu mai făceau față infractorilor, care intrau pe perimetrul fostei cariere la furat de componente metalice, iar compania i-a cadorisit însă cu Safety Security, firma din Caracal care oricum nu are de niciunele. Pentru că nu au personal, și trebuia să onoreze noua comandă a CE Oltenia, cei de la firma de pază au angajat la foc automat șase cetățeni din comună, care vor forma noua brigadă mobilă a carierei lipsită de activități miniere.

Autoritățile locale din Roșia de Amaradia spun că în comună se cunoștea faptul că cei 57 de salariați ai unității miniere, rămași să aibă grijă de activele fostei unități miniere, nu făceau față persoanelor care intrau pe perimetrul fostei unități la furat de fier. “Unitatea a fost amendată de mai multe ori de poliție că era deficitară la pază, asta deși cei 57 de mineri au cursuri de specialitate și pe lângă activitățile specifice făceau și acest serviciu la Seciuri. De luni, minerii mai au ajutor de la șase localnici, care formează noua brigadă mobilă a firmei din Caracal, care a preluat paza obiectivelor CEO. Cei șase vor lucra în trei schimburi, dar au de umblat, deoarece perimetrul unității este extins. Firma din Caracal a selectat personalul, din rândul cetățenilor comunei, iar eu nu am avut nicio legătură cu angajările respective. Noii paznici au început serviciul luni, pe 21 mai”, a explicat primarul de Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman, la solicitarea Gorjeanul.

Un contract în plus
Edilul a mai explicat că sunt mari tentațiile în zona Carierei Seciuri, deoarece au rămas pe loc mai multe utilaje miniere, linii de benzi și alte mașinării utilizate în fostul proces minier care, fără pază, ar fi subtilizate rapid de cei care știu că pot scoate bani frumoși din vânzarea acestor produse la centrele de colectare a fierului vechi. Primarul a menționat că în zonă nu s-a mai făcut pază privată, dar a spus că știe de la cei rămași la Seciuri că s-a solicitat la CEO ajutor pentru pază, cei trimiși să facă acest serviciu de securitate fiind de la Safety. Primarul a spus că nu i-a văzut însă pe reprezentanții firmei respective în localitate, dar cu toate acestea numeroși cetățeni au dorit să fie angajați ca paznici, în ciuda faptului că imaginea societății de pază nu este una pozitivă. Interesant este că această carieră de la Seciuri nu se afla pe lista celor 15 obiective, care le-au fost puse firmei din Olt pe tavă de către CEO, prin contractul semnat luna trecută. Sunt semne clare astfel că pentru paza de la Seciuri, Safety a primit un bonus de la companie, asta deși veștile de la subunitățile CEO privind calitatea serviciilor firmei și personalul sunt negative, societatea lăsând mult de dorit la toate capitolele.

Boza ignoră tot! Avertismentele scrise de la EMC-uri, de dosar penal
Reamintim că, la sediul CEO s-au transmis de la toate EMC-urile din județ, documente scrise în care se relatează cu cifre, carențele din posturile de pază ocupate de Safety. Sunt probleme mari la Roșia, la Peșteana, la Rovinari, dar Sorin Boza, directorul general, continuă să ignore orice semnale vin de la societatea civilă și chiar de la proprii subordonați, legate de faptul că firma ce i-a fost băgată pe gât, politic, se face că păzește patrimoniul CEO. Documentele respective, depuse la orice post de poliție sau parchet, pot oricând să-l transforme pe directorul general al CEO, Sorin Boza, în deținător de dosar penal.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here