Cariera Roșia: USR, comportament puternic deviant! Federațiile muncii, la ușa parlamentarilor

1662

USR are un comporatament puternic deviant, deosibit de agresiv la adresa întregii țări, arată Federațiile Muncii. Într-o solicitare trimisă acestui partid, federațiile cer să li se răspundă cu privire la asumarea de către USR a acțiunilor întreprinse de Octavian Berceanu la Cariera Roșia – exploatare minieră a Complexului Energetic Oltenia.
De asemenea, Federația Muncii îi asigură pe cei de la USR că va avea acțiuni de protest la toate sediile parlamentare, ale acestui partid.

Amintim că Octavian Berceanu, fost șef al Gărzii Naționale de Mediu a mers joi la Cariera CEO, Roșia, cea mai mare din țară, reclamând că această carieră funcționează deși Tribunalul București a decis suspendarea avizului de mediu. Numai că CEO a făcut recurs, administrația companiei sperând ca procesul să fie judecat rapid, dată fiind importanța carierei pentru Sistemul Energetic Național, aceasta fiind cel mai mare furnizor de cărbune pentru energia produsă în România. Inadmisibil e și faptul că următorul termen de judecată în acest proces este abia în luna septembrie a acestui an.

Dincolo de acest scandal care a închis cariera, rămâne întrebarea: cum a intrat Octavian Berceanu într-o carieră minieră, când accesul în exploatările miniere se face după mai multe demersuri care să ducă la tot felul de aprobări. De exemplu, ziariștii au acces în carierele miniere numai în cazul în care primesc aprobarea șefilor CEO.

1 COMENTARIU

  1. Oare, chiar îi doare de poluare.
    Unde sunt oamenii cu iubire de țară. Sa umplut această națiune de persoane care sub masca binelui,fac răul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here