Cariera Roşia se extinde, în ciuda refuzului localnicilor din Roşia Jiu

150

carieraO comisie formată din doi reprezentanţi ai Guvernului, un reprezentant al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia dar şi oficiali ai Carierei Roşia şi ai Consiliului Judeţean Gorj s-au deplasat săptămâna trecută la Rovinari pentru a studia problema exproprierilor din zona Roşia Jiu. Aici se mai află 6 familii care nu au fost încă expropriate, ca urmare a deciziei de extindere a Carierei Roşia.

Comisia pentru efectuarea cercetării prealabile în vederea declarării utilităţii publice a lucrării de interes naţional ,,Deschiderea şi punerea în exploatare a carierei Roşia Jiu, la o capacitate de 8 milioane de tone/lignit /an” a propus Guvernului ca investiţia să fie declarată de utilitate publică de interes naţional. Expropriatorul va fi statul român prin SNLO.

Cea mai mare parte a familiilor din Roşia Jiu şi-au dat acordul pentru expropriere, doar 6 familii par că rezistă nefiind mulţumite de negocierile cu SNLO-ul. Reprezentanţii SNLO dau însă asigurări că după prezenţa comisiei în zonă şi cele 6 familii vor accepta banii şi vor pleca din zona ce se va transforma în front de lucru.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here