Cardurile de sănătate se distribuie în Gorj începând de săptămâna viitoare

325

Prima tranşă de carduri de sănătate destinate asiguraţilor din judeţul Gorj va fi ridicată de la Imprimeria Naţională în data de 26 septembrie. Iniţial, judeţul nostru era programat pentru 19 septembrie, însă se pare că vor fi doar patru tranşe în loc de cinci. Săptămâna viitoare va începe distribuirea acestor carduri.

Daniel Bondoc, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj confirmă faptul că prima tranşă de carduri de sănătate se va ridica pe 26 septembrie. „Ridicarea primelor carduri de sănătate de la Imprimeria Naţională s-a amânat pentru 26 septembrie. Se pare că vor fi patru tranşe, nu cinci, cum era stabilit iniţial. De săptămâna viitoare începem şi distribuirea”, confirmă Daniel Bondoc.
Nu mai puţin de 245.481 de carduri naţionale de sănătate vor fi distribuite asiguraţilor din judeţul nostru, în următoarea perioadă. Până pe 17 octombrie vor fi ridicate de la Imprimeria Naţională toate cardurile.

Cardurile se distribuie prin Poştă, până la 31 decembrie
Poştaşul se va prezenta de două ori la domiciliul fiecărui asigurat pentru a-i înmâna cardul de sănătate. Dacă acesta nu este găsit la domiciliu, cardul va fi păstrat la Poştă timp de 10 zile, ulterior fiind trimis la CJAS, de unde poate fi ridicat de asigurat. „Poşta Română are obligaţia să se prezinte de două ori la domiciliul asiguratului; bineînţeles, dacă va lăsa cardul de prima dată, a doua oară nu mai este necesar. De fiecare dată când se va prezenta şi nu va găsi pe cineva acasă, va lăsa un aviz în care va informa asiguratul, iar cardul va rămâne la oficiul poştal. În cazul în care nu se va ridica nici de la oficiul poştal, în termen de 10 zile, va fi returnat la Casa de Asigurări şi asiguraţii pot veni să îl ridice. Până la 31 decembrie 2014 toate cardurile trebuie să fie distribuite, pentru că începând din 2015 tot ce înseamnă servicii medicale, exceptând urgenţele se vor face numai cu prezentarea cardului şi cu introducerea lui într-un cititor de carduri”, a explicat Daniel Bondoc, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj.

Medicii de familie vor iniţializa cardurile
Potrivit conducerii CJAS Gorj, cardurile se vor iniţializa la medicina de familie, unde li se vor schimba pinurile cu ajutorul medicului de familie, urmând ca din acel moment cardul să fie iniţializat şi să poată fi utilizat la orice furnizor de servicii medicale.
Odată cu intrarea în vigoare a obligativităţii utilizării acestor carduri, nici un serviciu medical nu se va mai efectua fără prezentarea acestui card.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here