Cardurile de sănătate ale gorjenilor au fost ridicate de la Imprimeria Naţională

287

Cele 245.481 carduri de sănătate destinate asiguraţilor din judeţul Gorj au fost ridicate de la Imprimeria Naţională. Potrivit conducerii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, în următoarea perioadă asiguraţii vor intra în posesia cardurilor.

Nu mai puţin de 245.481 de carduri naţionale de sănătate vor fi distribuite asiguraţilor din judeţul nostru, în următoarea perioadă. Conducerea CJAS Gorj confirmă faptul că au fost ridicate de la Imprimeria Naţională toate cardurile. „S-au ridicat toate cele 245.481 de carduri, reprezentând numărul de asiguraţi care se aflau în baza de date la momentul începerii tipăririi cardului, adică anul 2013. Începem distribuirea lor, prin intermediul poştaşilor”, a declarat Daniel Bondoc, preşedintele CJAS Gorj.
Valoarea contractului pentru judeţul nostru este de 835.000 de lei; banii sunt plătiţi de Ministerul Sănătăţii, sunt alocaţi CJAS Gorj şi vor fi distribuiţi Poştei Române în funcţie de numărul de carduri care vor fi distribuite.

Cardurile se distribuie până la 31 decembrie
Poştaşul se va prezenta de două ori la domiciliul fiecărui asigurat pentru a-i înmâna cardul de sănătate. Dacă acesta nu este găsit la domiciliu, cardul va fi păstrat la Poştă timp de 10 zile, ulterior fiind trimis la CJAS, de unde poate fi ridicat de asigurat. „Poşta Română are obligaţia să se prezinte de două ori la domiciliul asiguratului; bineînţeles, dacă va lăsa cardul de prima dată, a doua oară nu mai este necesar. De fiecare dată când se va prezenta şi nu va găsi pe cineva acasă, va lăsa un aviz în care va informa asiguratul, iar cardul va rămâne la oficiul poştal. În cazul în care nu se va ridica nici de la oficiul poştal, în termen de 10 zile, va fi returnat la Casa de Asigurări şi asiguraţii pot veni să îl ridice. Până la 31 decembrie 2014 toate cardurile trebuie să fie distribuite, pentru că începând din 2015 tot ce înseamnă servicii medicale, exceptând urgenţele care se vor face numai cu prezentarea cardului şi cu introducerea lui într-un cititor de carduri”, a explicat Daniel Bondoc, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj.

Medicii de familie vor iniţializa cardurile
Potrivit conducerii CJAS Gorj, cardurile se vor iniţializa la medicina de familie, unde li se vor schimba pinurile cu ajutorul medicului de familie, urmând ca din acel moment cardul să fie iniţializat şi să poată fi utilizat la orice furnizor de servicii medicale. Odată cu intrarea în vigoare a obligativităţii utilizării acestor carduri, nici un serviciu medical nu se va mai efectua fără prezentarea acestui card.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here