Cardul european de sănătate poate fi solicitat prin mail

299

Gorjenii care doresc să obţină un card european de sănătate pot să-l solicite virtual. Începând din data de 18 septembrie ei au posibilitatea de a trimite documentele necesare eliberării cardului pe e-mail. Această modalitate modernă de a solicita un card european de sănătate vine în sprijinul persoanelor din judeţul nostru, scutindu-le de un drum până la sediul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate.

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a pus la dispoziţia gorjenilor un serviciu nou. Astfel, asiguraţii din judeţul nostru au posibilitatea de a solicita obţinerea cardului european de sănătate prin e-mail. Începând cu data de 18 septembrie, Casa de Asigurări de Sănătate a Judeţului Gorj oferă asiguraţilor posibilitatea de a obţine cardul european de asigurări de sănătate prin transmiterea pe e-mail a documentelor necesare obţinerii acestuia. Documentele scanate, în format PDF sau JPG, se vor trimite la adresa cardeu@casgorj.ro. Procedura de obţinere a cardului european ca urmare a transmiterii documentelor pe e-mail se regăseşte pe site-ul Casei de Asigurări de Sănătate Gorj la adresa www.casgorj.ro.

Cardul se eliberează la cerere
Eliberarea cardului european se face la cererea persoanei asigurate. Acesta poate fi folosit numai pe teritoriul statelor membre UE/SEE. Pentru a obţine acest document, persoanele asigurate trebuie să facă o solicitare în acest sens către Casa de Asigurări Sociale de Sănătate de care aparţin.
Cardurile au o valabilitate de 6 luni de la data emiterii şi acoperă acordarea îngrijirilor medicale de imediată necesitate. Cardul european nu acoperă situaţia în care o persoană pleacă într-un alt stat membru al UE/SEE pentru a beneficia de tratament medical.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here