Cârciumaru şi Rotaru – faţă în faţă

828

Primarul din Leleşti, Marian Rotaru, şi-a văzut ieri visul cu ochii, acela de a avea o discuţie cu şeful său de partid, edilul din Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, discuţie pe care o tot solicitase public de o bună bucată de timp. Vicepreşedinte al SPD Gorj, acesta se plânsese de mai multe ori că nu reuşeşte să se vadă cu şefii organizaţiei. În contextul plecării din filială a unui alt vicepreşedinte, Puiu Diaconescu, Marian Rotaru a fost invitat la discuţiile cu Cârciumaru. Concluzia? Rotaru nu va candida la parlamentare, aşa cum îşi dorea, dar măcar acum ştie acest lucru şi nu va mai ieşi prin presă cu declaraţii în care să se plângă de nesusţinerea partidului.

„După discuţia asta pot să spun că e bine pentru ei, nu şi pentru mine. Ca independent nu pot să candidez pentru că trebuie să demisionez de la Primărie şi din partid, iar dacă nu câştig ar trebui să merg iarăşi la oamenii din comună să le cer să mă voteze, lucru pe care nu-l voi face. Legea nu e de partea noastră aici. O să rămân în continuare primar şi slugă la colegi şi partid, pentru că nu-mi place deloc să muncesc pentru alţii pe care apoi nu-i mai văd patru ani. O să-mi dau interesul pentru partid, sigur, că şi eu vreau să câştigăm alegerile, dar eu nu o să candidez. Nu am niciun regret pentru că voi rămâne primar. Mă bucur că nu au avut ce să-mi reproşeze, aşa că o să-mi văd de treabă şi sper ca pe 9 decembrie să fim victorioşi”, spune Rotaru.

Şeful PSD Gorj l-a convins
De partea cealaltă, Florin Cârciumaru crede că a limpezit lucrurile şi se aşteaptă ca edilul din Leleşti să fi înţeles situaţia în care se află. Şeful PSD Gorj spune că Rotaru a spus în partid că vrea să candideze doar la Primărie, nu şi la deputăţie, aşa cum intenţiona în ultima vreme, prin declaraţiile sale publice. „Când am stabilit candidaturile am convenit ca eu să candidez la Târgu-Jiu, Călinoiu la Consiliul Judeţean şi dumnealui la Leleşti. Nu a spus o clipă că vrea şi deputat că l-am şi întrebat dacă nu crede că oamenii mă întreabă şi pe mine sau pe Călinoiu dacă nu candidăm la parlamentare. Cred că am strânge destule voturi ca să fim aleşi, dar am înţeles că nu este momentul pentru aşa ceva. Avem un mandat în faţă, vedem ce probleme rezolvăm acum şi în 2016 putem să discutăm şi despre aşa ceva. Până atunci trebuie să ne concentrăm pe câştigarea alegerilor şi asta trebuie să facă şi domnul Rotaru. Dumnealui dorea să devină candidat al primarilor, dar primar sunt şi eu şi, în plus, şi i-am spus şi dumnealui, una îi spuneau dumnealui primarii în faţă şi alta îmi declarau mie apoi. Mie îmi era clar că ei nu-l susţin şi de aceea nu este candidat al nostru la parlamentare”, a explicat Cârciumaru.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here