Cârciumaru, interpelare către ministrul Apelor: Funcționarea CE Oltenia, în blocaj

704

Senatorul PSD Gorj, Florin Cârciumaru, l-a interpelat pe ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, în legătură cu blocajul existent la nivelul Complexului Energetic Oltenia. „Din cauza lipsei fronturilor de lucru din carierele miniere, compania riscă să trimită acasă, în șomaj tehnic, mii de angajați și să pericliteze, totodată, buna funcționare a Sistemului Energetic Național“, atrage atenția Cârciumaru.
Compania nu reușește de luni bune să obțină avizele pentru defrișarea unor suprafețe de pădure în vederea extinderii fronturilor de lucru la carierele Jilț Sud, Roșia de Jiu, Roșiuța și Tismana II. De aceea, Cârciumaru vrea să afle ce decizie au luat responsabilii de la Ape privind documentațiile depuse de CE Oltenia în aceste cazuri. „Din discuțiile cu reprezentanții Ministerului Energiei, dar și cu cei ai societății, mi s-a comunicat că funcționari publici din cadrul ministerului pe care îl conduceți consideră că sunt probleme de natură juridică ce impietează inițierea actelor normative de scoatere, probleme juridice care au fost deja dezbătute în ședințe comune cu reprezentanții Ministerului Justiției și ai Ministerului Finanțelor Publice. În unanimitate, dumnealor au precizat că aceste considerații ale funcționarilor dumneavoastră nu sunt întemeiate pe niciun text de lege și că inițierea actelor normative este împiedicată în mod nejustificat”, susține Cârciumaru.
Asta în condițiile în care ministrul Deneș a fost la începutul anului în Gorj, la Cariera Roșia, și a promis că problemele se vor rezolva. „Având în vedere neluarea unor decizii de către responsabilii din Ministerul Apelor şi Pădurilor pe aceste acte normative, producţia de cărbune a scăzut de la 22 milioane tone, la o producţie de 19,6 milioane tone, având grave consecinţe: nerealizarea producţiei de energie prognozată la începutul anului 2019, cât şi nerealizarea stocurilor de iarnă, fapt ce duce la punerea în pericol a Sistemului Energetic Naţional”, mai arată Cârciumaru.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here